Ingredience
-
PĚNA
- 2 a 1/3 šálku smetanatučná
- 198 g hořká čokoláda
- 7 ks žloutek
- 2/3 šálku cukr
- 1/2 lžičky sůl
-
ŠLEHAČKA
- 473 ml smetana ke šlehání
- 1 lžíce javorový sirup
- 1/2 lžičky vanilkový extrakt
Recept
Tento výrazný čokoládový dezert je nejlepší podávat pár hodin po večeři. Ač se zdá být malý, je vydatný a plný chuti. Prostě báječný způsob, jak zakončit skvělé setkání s přáteli.
Tady je zdobíme jen šlehačkou, vy ale můžete posypat třeba pekanovými ořechy, mátou a malinami nebo nastrouhanými Oreo sušenkami. Případně je zasypte tenkou vrstvou cukru a udělejte brûlée.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA PĚNY |
2 Hotovo |
PĚNA DO SKLENIC |
3 Hotovo |
VAŘÍME PĚNU |
4 Hotovo |
CHLAZENÍ PĚNY |
5 Hotovo |
PODÁVÁME |