Background Image

Čokoládový pudink ve sklenici

0 0
Čokoládový pudink ve sklenici

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 ks žloutek
35 g kukuřičný škrob
86 g cukr
32 g kakao
480 g plnotučné mléko
185 g smetana 30%
5,75 g košer sůl volitelné

Krémový čokoládový požitek

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Asi neexistuje větší sázka na jistotu, co se dezertu týče. Ať už vaříte pro děti a nebo pro hrstku sofistikovaných gurmánů, všichni jej milují. Pudink má všechno – tu krémovou a přesto lehkou konzistenci a k tomu ten požitek, po kterém toužíme. Když ho připravíte sous-vide, bude hustý a krémový jednoduše pokaždé.

Číst
Udělejte si sous vide ještě dnes: Metoda hrnce na sporáku

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA PUDINKU

Rozehřejte si lázeň o teplotě 80 °C a oddělte si dva žloutky.
Smíchejte kukuřičný škrob a 58 gramů cukru v malé misce, promíchejte pořádně metličkou.
V menším hrnci smíchejte kakaový prášek s touto směsí škrobu a cukru. Postupně přidávejte mléko a smetanu a šlehejte, aby se kakao dobře rozmíchalo. Zahřívejte na sporáku jen do bodu varu za stálého míchání (aby se nevytvořily hrudky). Směs by měla lehce zhoustnout.

2
Hotovo

DOKONČENÍ

Do mísy dejte žloutky, zbytek cukru a sůl a rozšlehejte. Pomalu začněte přilívat uvařenou pudinkovou směs a stále šlehejte, aby žloutky netuhly. Poté přelijte pudink přes jemné sítko.

3
Hotovo

PUDINK DO SKLENIC

Připravte si 5 zavařovacích skleniček o objemu cca 240 ml a rozdělte do nich pudinkovou hmotu. Sklenice uzavřete jen konečky prstů - nesmí být moc utažené, aby mohl unikat při vaření přebytečný vzduch.

4
Hotovo

VAŘENÍ

Vložte sklenice do lázně a vařte 1 hodinu.
Po uvaření vytáhněte z lázně, nechte vychladit cca 15 min v pokojové teplotě a pak chlaďte v lednici přes noc.

5
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Před podáváním pudink promíchejte, ozdobte šlehačkou a oblíbeným toppingem.

Zdroj: www.chefsteps.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

sous vide brisket
předchozí
Sous vide hovězí hrudí
mrkvová polévka s curry
další
Mrkvová polévka s curry
sous vide brisket
předchozí
Sous vide hovězí hrudí
mrkvová polévka s curry
další
Mrkvová polévka s curry

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here