Recept
Sdílet
Krémový dezert s křupavou vrstvou karamelové polevy. Metoda sous vide zaručuje perfektní výsledek, nemusíte se tak obávat sraženého krému. Společně s mátou a čerstvým ovocem dojde k dokonalé souhře chutí.
Postup
8 min |
PŘIPRAVÍME SI KRÉM
Do velké mísy přidáme žloutky, cukr, sůl a vanilkový extrakt. Mícháme, dokud nejsou všechny ingredience dobře promíchány. Následě pomalu nalijeme 35 % smetanu do promíchané směsi a opět dostatečně promícháme.
|
6 min |
SMĚS PŘECEDÍME
Směs přecedímě přes síto, aby v ní nebyly žádné kousky. Poté směs nalijeme do nádob a pevně nádoby uzavřeme.
|
1 hod |
VODNÍ LÁZEŇ
Připravíme si vodní lázeň o teplotě 82° C. Nádoby umístíme do vody ještě před zahřátím, aby nedošlo k prasknutí sklenic a vaříme 1 hodinu.
|
4 hod 30 min |
NECHÁME KRÉM VYCHLADNOUT
Po uvaření otevřeme víka a po dobu 30 minut necháme krém v nádobách chladnout. Vrchní část víček od nádoby osušíme papírovými ručníky. Jakmile krém vychladne, vrátíme zpět víka a pořádně nádoby utáhneme. Sklenice pak dáme do ledničky na přibližně 4 hodiny vychladnout.
|
6 min |
FLAMBUJEME A PODÁVÁME
Těsně před podáváním posypeme krém cukrem, stačí cca 1/2 čajové lžičky cukru. Vezmeme si flambovací pistoli a cukr ohříváme tak dlouhou, dokud se nezkramelizuje. Můžeme přidat na ozdobu ovoce a mátu a ihned podáváme.
Zdroj: izzycooking.com
|
Pomalé vaření metodou sous vide, je naší vášní :)
1 Comments Skrýt komentáře
Zdravím. Krém se mi vespod srazil, resp. je takový „vodový“ a plavou tam kousky. Nevíte, čím by to mohlo být? Napadá mě, jestli jsem nenechal u žloutků moc zbytků bílků, nebo jestli se nedostává vzduch do sklenic (to je nepravděpodobné). Díky moc.