Ingredience
- 4 thajský lilek
- 1/4 šálku arašídový olej
- 2 polévkové lžíce Deonjang pasta
- 2 polévkové lžíce sojová omáčka
- 1 polévková lžíce hnědý cukr
- 1 polévková lžíce sezamová semínka
Recept
Myslím, že jste právě objevili nový oblíbený způsob, jak vařit lilky! Lahodné, sametově hladké ve středu a křupavé na okrajích. S tímhle jídlem snadno zapomenete na jakýkoli masový pokrm! Chuť lilku jednoduše vykřikuje umami!
Tento jednoduchý a vynikající pokrm z lilku sází především na tuto korejskou surovinu – Deonjang. V podstatě je to fermentovaná sójová pasta velmi podobná japonské miso. Jeho chuť je někde mezi žlutým a červeným miso – dokonalá rovnováha slaných, sladkých, pikantních a fermentovaných chutí umami.
Postup
1 Hotovo 10 minut |
Příprava Deonjang |
2 Hotovo 5 minut |
Přidejte arašídový nádech |
3 Hotovo 15 minut |
Vezměte lilek |
4 Hotovo 5 minut |
Připravte si sousvide sáček |
5 Hotovo 45 minut |
Jde se vařitVařte lilky 45 minut při 85 stupních. Určitě zjistíte, že je nemožné ponořit sáček do sous vide lázně – vyplave na povrch a vaří se nerovnoměrně. My jsme v receptu sáček zatížili pomocí hrnků na polévku, abychom udrželi sáček pod hladinou vody. Vezměte si cokoliv, co bude fungovat ke stejnému účelu, jen se ujistěte, že používáte něco, co vydrží teplotu vaření. |
6 Hotovo 5 minut |
Po 45 minutách...Po 45 minutách vyndejte lilky z pytle. Nechte je okapat a snažte se, ať jsou co nejsušší. Pokud je přendáte na pánev s příliš velkým množstvím tekutiny, spíš v páře změknou, než že se opečou dokřupava. Šťávu z vaření určitě nevyhazujte. Perfektně poslouží jako zálivka na hotové lilky nebo jako omáčka na namáčení okrajů. |
7 Hotovo 5 minut |
Šup s tím na pánev |
8 Hotovo 5 minut |
Posypat sezamovými semínky |