Ingredience
- 1 ks avokádozralé
- 1 ks zakysaná smetana
- 1 stroužek česnek
- podle potřeby sůl
- podle potřeby pepř
- pár kapek citrónnebo limetka/proti hnědnutí
Recept
V jednoduchosti je síla. A platí to i u vaření. O pravdivosti tohoto tvrzení vás přesvědčí dip z avokáda a zakysané smetany. Recept je jednoduchý, zatímco výsledný produkt naprosto lahodný!
Postup
1 Hotovo |
Připravíme dipAvokádu rozpůlíme, vyjmeme pecku a vydlabeme ho, nebo oloupeme. Měkkou část avokáda vložíme do mixéru a pečlivě rozmixujeme. Přidáme zakysanou smetanu, sůl a pepř podle chuti a opět promícháme. Okamžitě podáváme. Pozor! Avokádový dip po čase hnědne, i pokud do něj nakapete dostatek citrónu. Tento dip je proto určen k okamžité spotřebě! |