Ingredience
- 8 - 12 kusů Barevné karotkypodobné velikosti
- 2 lžíce máslo
- 2 lžičky med
- 1/4 citrón
- mořská sůl
- lžička medna dochucení
Recept
Tyto karotky jsou křehké a sladké, a to ani nezmiňuji, jak jednoduché je jejich vaření! Lze použít jakékoli barvy karotky, ale pokud smícháte různé barvy, vypadají na skvěle. Na talíři poslouží jako příloha k masu, ale i jako hlavní vegetariánský chod.
Postup
1 Hotovo |
LÁZEŇPřipravte si lázeň o teplotě 84°C. Vyberte podobně velké karotky a očistěte je. |
2 Hotovo |
VLOŽTE DO SOUS-VIDE SÁČKU |
3 Hotovo |
GLAZOVÁNÍ A SERVÍROVÁNÍVytáhněte sáček z vody a celý jeho obsah vylejte do pánve, potom ohřívejte nad středním plamenem. Zakápněte trochou citronové šťávy z asi ¼ citronu a přidejte trochu medu. Vařte tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne, a potom odstraňte z plamene. Naaranžujte na talíř, zasypte troškou citronové kůry a mořskou solí a servírujte. Skvěle se také hodí k tuňákovi s nasekanou jarní cibulkou. |