Background Image

Dušené glazované jehněčí kolínko

0 0
Dušené glazované jehněčí kolínko

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500 g balsamico
40 g rajčatový protlak případně rajčatová pasta
700 g jehněčí koleno
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř
5 ks rozmarýn čerstvá větvička
5 ks česnek stroužek

Takhle měkké jehněčí kolínko jste ještě neochutnali.

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

V přípravě pokrmů neexistuje nic lepšího, než když se podřadné tvrdé kusy masa během několika hodin změní v jemnou delikatesu. Kdybyste náhodou nevěděli, jedná se o kouzlo, které přivoláte zaříkávadlem: „Sous vide“. Ale teď vážně. Pojďme si povědět, jak v tomto duchu připravíte jehněčí kolínko.

Číst
Pět způsobů, jak můžete dokončit svůj sous vide steak

Postup

1
Hotovo
15 min

Zredukujeme balsamico a tomatovou pastu

Na pánvičku nebo do malého hrnce nalijeme balsamico a tomatovou pastu. Zamícháme a přivedeme k varu. Plamen ztlumíme a omáčku pomalu redukujeme, dokud nevznikne hustá omáčka. Odstavíme z plotýnky a necháme zchladnout.

2
Hotovo
5 min

Okořeníme kolínko a zabalíme

Kolínko zhusta osolíme a opepříme. Vložíme do sous vide sáčku. Přidáme větvičky rozmarýnu a česnek, který předtím nožem lehce rozmáčkneme. Nakonec přidáme zchladnutou balsamikovou omáčku. Promícháme a vakuově zabalíme.

3
Hotovo
24 h

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme 75 °C. Vložíme sáček a vaříme po dobu 24 hodin.

4
Hotovo
10 min

Dokončíme a podáváme

Jehněčí koleno dáme na talíř. Kusy česneku a větvičky rozmarýnu vyhodíme. Zbylou šťávu přelijeme do hrnce nebo pánvičky a opět redukujeme, dokud nevznikne hustá omáčka.

Omáčkou přelijeme kolínko a okamžitě podáváme.

blank

Admin

Pomalé vaření metodou sous vide, je naší vášní :)

Modrý sous vide sýr
předchozí
Sous vide modrý sýr
další
Šťavnaté sous vide krevety
Modrý sous vide sýr
předchozí
Sous vide modrý sýr
další
Šťavnaté sous vide krevety

3 Comments Skrýt komentáře

Není toho balsamica nějak moc? To je půl litru na 40 g protlaku. Zkoušel to někdo? Radši se ptám, než se do toho pustím.. děkuji

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here