Ingredience
- 500 g balsamico
- 40 g rajčatový protlakpřípadně rajčatová pasta
- 700 g jehněčí koleno
- podle potřeby sůl
- podle potřeby pepř
- 5 ks rozmarýnčerstvá větvička
- 5 ks česnekstroužek
Recept
V přípravě pokrmů neexistuje nic lepšího, než když se podřadné tvrdé kusy masa během několika hodin změní v jemnou delikatesu. Kdybyste náhodou nevěděli, jedná se o kouzlo, které přivoláte zaříkávadlem: „Sous vide“. Ale teď vážně. Pojďme si povědět, jak v tomto duchu připravíte jehněčí kolínko.
Postup
1 Hotovo 15 min |
Zredukujeme balsamico a tomatovou pastuNa pánvičku nebo do malého hrnce nalijeme balsamico a tomatovou pastu. Zamícháme a přivedeme k varu. Plamen ztlumíme a omáčku pomalu redukujeme, dokud nevznikne hustá omáčka. Odstavíme z plotýnky a necháme zchladnout. |
2 Hotovo 5 min |
Okořeníme kolínko a zabalímeKolínko zhusta osolíme a opepříme. Vložíme do sous vide sáčku. Přidáme větvičky rozmarýnu a česnek, který předtím nožem lehce rozmáčkneme. Nakonec přidáme zchladnutou balsamikovou omáčku. Promícháme a vakuově zabalíme. |
3 Hotovo 24 h |
Vaříme |
4 Hotovo 10 min |
Dokončíme a podávámeJehněčí koleno dáme na talíř. Kusy česneku a větvičky rozmarýnu vyhodíme. Zbylou šťávu přelijeme do hrnce nebo pánvičky a opět redukujeme, dokud nevznikne hustá omáčka. Omáčkou přelijeme kolínko a okamžitě podáváme. |
3 Comments Skrýt komentáře
U dušeného jehněčího kolínka je rozpis surovin na flank steak
Máte pravdu. Děkuji za upozornění. Chyba již byla odstraněna.
Není toho balsamica nějak moc? To je půl litru na 40 g protlaku. Zkoušel to někdo? Radši se ptám, než se do toho pustím.. děkuji