Background Image

Fitness kuřecí prso metodou sous vide

0 0
Fitness kuřecí prso metodou sous vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kuřecí prsa
dle chuti sůl
dle chuti černý pepř
(volitelně) čerstvé bylinky
1 polévková lžíce / 15 ml Rostlinný, řepkový nebo rýžový olej
(volitelně) citrón

Rychlé, jednoduché, šťavnaté. Prostě mňam.

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Chcete znát tajemství nejšťavnatějšího kuřete? Regulace teploty. Důsledná kontrola stupně,  je možná pouze vařením sous vide. Pokud existuje jedno jídlo, které vykazuje nejdramatičtější rozdíl od tradičních způsobů vaření, jsou to kuřecí prsa. Naštěstí je to také jedno z nejjednodušších jídel na vaření a tento průvodce vám ukáže, jak to udělat krok za krokem.

Tabulka teplot a časů pro kuřecí prsa

Textura: Velmi jemná a šťavnatá, podáváme horké

  • Teplota: 60ºC
  • Čas: 1,5 až 4 hodiny

Textura: Jemná a šťavnatá, podávaná za studena (na studený kuřecí salát)

  • Teplota: 66ºC
  • Rozsah časování: 1 až 4 hodiny

Textura: Šťavnaté, jemné a lehce vláknité, podávané horké

  • Teplota: 66ºC
  • Rozsah časování: 1 až 4 hodiny

Textura: Tradiční, šťavnatá, pevná a lehce vláknitá, podávaná horká

  • Teplota: 71ºC
  • Rozsah časování: 1 až 4 hodiny

Postup

1
Hotovo
3 minuty

Osolit a opepřit maso

Předehřejte svůj sous vide vařič na požadovanou konečnou teplotu podle tabulky uvedené zde. Před přidáním kuřete nechte vodní lázeň ohřát. Kuřecí prsa s kostí a kůží mezitím bohatě osolte a opepřete.
Tabulka teplot a časů pro kuřecí prsa

Textura: Velmi jemná a šťavnatá, podáváme horké

Teplota: 60ºC
Čas: 1,5 až 4 hodiny
Textura: Jemná a šťavnatá, podávaná za studena (na studený kuřecí salát)

Teplota: 66ºC
Rozsah časování: 1 až 4 hodiny
Textura: Šťavnaté, jemné a lehce vláknité, podávané horké

Teplota: 66ºC
Rozsah časování: 1 až 4 hodiny
Textura: Tradiční, šťavnatá, pevná a lehce vláknitá, podávaná horká

Teplota: 71ºC
Rozsah časování: 1 až 4 hodiny

2
Hotovo
5 minut

Jak nejlépe zabalit kuřecí prsa do sáčku?

Kuřecí prsa nasoukejte do sous vide sáčku. Začněte přeložením horní části vakuově utěsněného sáčku nebo sáčku se zipem zpět, abyste vytvořili lem. Tím se zabrání tomu, aby se kuřecí šťávy dostaly na okraje sáčku, což by narušilo těsnění. Vložte kuřecí prsa do sáčku i spolu s aromatickými látkami, jako jsou čerstvé bylinky nebo plátky citronu (pokud je používáte). A vařte tak dlouho, dle tabulky s přehledem teplot hned v úvodu. Tedy:
Tabulka teplot a časů pro kuřecí prsa

Textura: Velmi jemná a šťavnatá, podáváme horké

Teplota: 60ºC
Čas: 1,5 až 4 hodiny
Textura: Jemná a šťavnatá, podávaná za studena (na studený kuřecí salát)

Teplota: 66ºC
Rozsah časování: 1 až 4 hodiny
Textura: Šťavnaté, jemné a lehce vláknité, podávané horké

Teplota: 66ºC
Rozsah časování: 1 až 4 hodiny
Textura: Tradiční, šťavnatá, pevná a lehce vláknitá, podávaná horká

Teplota: 71ºC
Rozsah časování: 1 až 4 hodiny

3
Hotovo
5 minut

Rozpálený olej

Jakmile sous vide vařič dokončí svou práci, vyjmeme kuře ze sáčku. Rozpálíme na pánvi olej a kuře opatrně vložíme do rozpáleného oleje, kůží dolů. Pro dosažení nejlepších výsledků použijte pružnou štěrbinovou rybí stěrku nebo prsty přidržte kuře proti rohu pánve, abyste maximalizovali kontakt mezi kuřecí kůží a horkým olejem a kovem. Pomoci může také naklonění pánve směrem ke kuřeti, aby se pod kůží hromadil tuk. Buďte opatrní, kuře může při pečení prskat a praskat. Pokud jste velmi citliví na malé stříkance oleje, doporučuji nosit rukavice a dlouhé rukávy.

4
Hotovo
5 minut

Nahlédněte pod kuře

Opatrně zvedněte a nahlédněte pod kuře, jak se vaří, abyste zjistili, jak rychle hnědne. Nechte dále vařit, dokud není kůže tmavě hnědá a velmi křupavá. Celkem to zabere asi dvě minuty. Vyjměte kuře z pánve a nechte ho odpočinout, dokud nevychladne dostatečně, aby se s ním dalo manipulovat, asi dvě minuty.

5
Hotovo
10 minut

Nakrájet

Pomocí ostrého kuchařského nože nebo vykosťovacího nože nakrájejte kuře se sklonem. Kuřecí maso nakrájejte na 3 až 4 silné plátky, aby se při podávání snáze konzumovalo. Kuře ihned podávejte ozdobené měsíčky citronu, extra panenským olivovým olejem nebo vinaigrette nebo omáčkou podle libosti.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

rybeye steak sous vide
předchozí
Sous Vide Ribeye Steak
hovězí krátká žebírka
další
Sous Vide Hovězí žebírka
rybeye steak sous vide
předchozí
Sous Vide Ribeye Steak
hovězí krátká žebírka
další
Sous Vide Hovězí žebírka

2 Comments Skrýt komentáře

Tenhle recept je nějaký divný. není jasné, zda se má kuře v sáčku vařit a jak dlouho, protože podle textu se má po vložení do sáčku dát na pánev, doufám že bez sáčku. A dále už je návod chaotický a není zřejmé, zda vůbec jde o vaření sous vide.

Pokud nebyl text receptu upraven, máte problémy s chápáním psaného textu. V receptu je vše jasně popsáno.

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here