Ingredience
- 4 ks bramboryYukonské zlaté - větší
- 4 ks česnekstroužek
- 60 ml olivový olej
- podle potřeby sůl
- 1 větvička rozmarýnvolitelná ingredience
Recept
Gold Yukon patří mezi rané druhy brambor, které se v nabídce našich obchodů nacházejí nejčastěji. Jedná se o velmi chutné brambory, jenom je potřeba, abyste je moc nepřevařili. S metodou sous vide to ovšem není žádný problém. Tady máte recept, jak na ně.
Postup
1 Hotovo 15 min |
Opečeme česnek (doporučený postup)Opékání česneku je volitelné, ale my si myslíme, že pouze tímto způsobem dosáhnete té nejlepší chutě. Do pánve nalijeme trochu oleje a zahřejeme na středním plamenu. Přidáme 4 stroužky česneku, které jsme si předtím oloupali a lehce je zmáčkly tak, aby pukly. Pečeme do zlato-hněda. Sejmeme z plotýnky a necháme asi 15 minut odležet. |
2 Hotovo 2 min |
Připravíme brambory |
3 Hotovo 3 min |
Sbalíme všechny ingredienceDo sous vide sáčku vložíme brambory, česnek a olej, ve kterém jsme česnek smažili. Přidáme sůl a větvičku rozmarýnu. Vakuově zabalíme. |
4 Hotovo 60 min |
VařímeVodní lázeň předehřejeme na 90 °C. Vložíme sáček s bramborami a vaříme po dobu 1 hodiny. |
5 Hotovo |
Podáváme |