Ingredience
- 400 g houbysušené houby před použitím namočíme do vody
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česnek
- 20 g máslo
- půlka citrón
- podle potřeby olivový olej
- podle potřeby balsamico
- podle potřeby vinný ocet bílý
- podle potřeby petrželčerstvá
- podle potřeby rozmarýnčerstvý
- podle potřeby tymiánčerstvý
- 4 ks vejce na měkko
Recept
Mykologická sezóna je v plném proudu, takže je ideální čas na to představit si recept na houbové ragú. Jedná se o velmi jednoduchý chod, který můžete připravit z čerstvých i uchovávaných či sušených hub.
K houbovému ragú se jako příloha hodí vejce na měkko.
Postup
1 Hotovo 13 min |
Připravíme vejce na měkkoRecept na sous vide vejce na měkko najdete zde. |
2 Hotovo 7 min |
Připravíme houbyPánev necháme rozehřát na středním plamenu. Přidáme máslo, na drobno nakrájenou cibulku a šťávu z půlky citronu. Krátce orestujeme. Přidáme houby a na drobno nasekaný česnek. Promícháme. Přidáme tymián, rozmarýn a další bylinky podle chuti. Promícháme a asi 2 minuty restujeme. Přidáme nasekanou petrželku a několik kapek balsamikového octa a opět asi 2 minuty restujeme. Odstavíme z plotny. |
3 Hotovo 2 min |
Podáváme |