Background Image

Hovězí Shogayaki

0 0
Hovězí Shogayaki

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500 g hovězí maso
3 lžíce sojová omáčka
3 lžíce rýžové víno Mirin
3 lžíce voda
2 cm zázvor

Jedno z nejjednodušších jídel japonské kuchyně - zázvorové hovězí

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

„Shoga“ je v japonštině zázvor a „yaki“ znamená smažit nebo vařit. Zjednodušeně řečeno, tohle jídlo japonské kuchyně se skládá z masa vařeného v zázvorové marinádě. Obvykle se připravuje z vepřového masa, ale skvěle funguje i s hovězím, obzvláště tím uvařeným sous-vide!

Číst
Udělejte si sous vide ještě dnes: Metoda hrnce na sporáku

Postup

1
Hotovo

MARINÁDA

Předehřejte si lázeň o teplotě 60 °C.
V míse smíchejte sójovou omáčku, rýžové víno, vodu a nastrouhaný zázvor.

2
Hotovo

MASO

Hovězí nakrájejte na kostky a vhoďte do mísy. Promíchejte, ať se maso obalí, a vložte vše i s omáčkou do sous-vide sáčku. Vakuujte nebo zazipujte a nechte marinovat přes noc (ideálně 12 hodin).

3
Hotovo

VAŘENÍ

Sáček vložte do lázně a vařte 8-12 hodin.

4
Hotovo

SMAŽENÍ

Maso vytáhněte z lázně. Nechte ho okapat od omáčky a oschnout pár minut v cedníku. Na rozpálené pánvi pak maso opečte do tmavě hněda.

5
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Podávejte v misce s rýží a zeleninou. Zeleninu můžete pro lepší chuť smíchat se scezenou omáčkou z vaření masa.

Zdroj: foodfornet.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

lilek na kari
předchozí
Sous-vide lilek na kari
mango nanuky sous-vide
další
Mango-bazalkové nanuky
lilek na kari
předchozí
Sous-vide lilek na kari
mango nanuky sous-vide
další
Mango-bazalkové nanuky

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here