Ingredience
- 1,2 kg hovězí krkLze také použít hovězí plec nebo kližku
- 150 g hovězí tukLze také použít vepřové sádlo
- 150 g slaninaNakrájené na kostičky
- 150 g celerNakrájené na kostičky
- 150 g mrkevNakrájené na kostičky
- 150 g cibuleNakrájené na kostičky
- 10 g rajčatový protlak
- 3 stroužky česnek
- 1 ks bobkový list
- 250 ml červené vínoDoporučujeme suché víno
- 500 ml hovězí vývar
- 500 g dýněNakrájené na kostičky
- 500 g tuřínNakrájené na kostičky
- 500 g bramboryNakrájené na kostičky
- 10 g citronová šťáva
- 3 g xantanová gumaNa zahuštění omáčky
- Dle chuti sůl
- Dle chuti pepř
Recept
Hovězí „Stew“ sous vide je vynikající pokrm, kde je hovězí maso dlouze vařeno metodou sous vide, což mu dodává neuvěřitelnou měkkost a šťavnatost. Po dokončení vaření se maso opeče a spojí s restovanou zeleninou a slaninou. Celý pokrm je obohacen o bohatou omáčku z červeného vína a hovězího vývaru, která mu dává plnou chuť a hloubku. Tento pokrm je ideální pro speciální příležitosti, kdy chcete podávat výjimečné a chutné jídlo.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA MASA |
2 Hotovo |
OPÉKÁNÍ SLANINY, MASA A ZELENINYNa středním plamenu rozehřejte olej a osmažte slaninu dokřupava. Nechte ji okapat na papírových utěrkách. |
3 Hotovo |
PŘÍPRAVA OMÁČKY A SÁČKŮDo pánve přilijte červené víno a přiveďte k varu. Nechte redukovat na polovinu. |
4 Hotovo |
DOKONČENÍ OMÁČKY |
5 Hotovo |
SERVÍROVÁNÍ |