Background Image

Hovězí „Stew“ sous vide

0 0
Hovězí „Stew“ sous vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1,2 kg hovězí krk Lze také použít hovězí plec nebo kližku
150 g hovězí tuk Lze také použít vepřové sádlo
150 g slanina Nakrájené na kostičky
150 g celer Nakrájené na kostičky
150 g mrkev Nakrájené na kostičky
150 g cibule Nakrájené na kostičky
10 g rajčatový protlak
3 stroužky česnek
1 ks bobkový list
250 ml červené víno Doporučujeme suché víno
500 ml hovězí vývar
500 g dýně Nakrájené na kostičky
500 g tuřín Nakrájené na kostičky
500 g brambory Nakrájené na kostičky
10 g citronová šťáva
3 g xantanová guma Na zahuštění omáčky
Dle chuti sůl
Dle chuti pepř

Vydatná večeře pro šest osob, která se připraví snadno a rychle – stačí pár sáčků a pánvička, a máte skvělý pokrm na stole.

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Hovězí „Stew“ sous vide je vynikající pokrm, kde je hovězí maso dlouze vařeno metodou sous vide, což mu dodává neuvěřitelnou měkkost a šťavnatost. Po dokončení vaření se maso opeče a spojí s restovanou zeleninou a slaninou. Celý pokrm je obohacen o bohatou omáčku z červeného vína a hovězího vývaru, která mu dává plnou chuť a hloubku. Tento pokrm je ideální pro speciální příležitosti, kdy chcete podávat výjimečné a chutné jídlo.

Číst
Slevový kupón 10% na produkty značky LAUBEN

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA MASA

Předehřejte sous-vide lázeň na 60 °C.
Hovězí maso nakrájejte na kostky, osolte a opepřete. Vložte ho do sáčku a přidejte hovězí tuk. Zavakuujte a vařte v lázni 48 hodin.
Poté maso vyjměte a osušte na papírových utěrkách. Šťávu ze sáčku si ponechte.

2
Hotovo

OPÉKÁNÍ SLANINY, MASA A ZELENINY

Na středním plamenu rozehřejte olej a osmažte slaninu dokřupava. Nechte ji okapat na papírových utěrkách.
Ve stejné pánvi opečte maso ze všech stran, asi 30 sekund z každé strany.
Následně maso dejte stranou a nechte vychladnout.
Ve stejné pánvi restujte celer, cibuli a mrkev, dokud nezměknou (cca 5 minut). Přidejte rajčatový protlak, lisovaný česnek a bobkový list a restujte ještě 2 minuty.
Do pánve vraťte osmaženou slaninu.

3
Hotovo

PŘÍPRAVA OMÁČKY A SÁČKŮ

Do pánve přilijte červené víno a přiveďte k varu. Nechte redukovat na polovinu.
Přilijte hovězí vývar a šťávu z masa. Směs opět přiveďte k varu a poté odstavte.
Připravte si tři vakuovací sáčky a rozdělte do nich zeleninovou směs s omáčkou.
Přidejte nakrájenou dýni, tuřín a brambory. Sáčky zavakuujte a vařte v sous-vide lázni při 85 °C po dobu 45 minut.

4
Hotovo

DOKONČENÍ OMÁČKY

Ze sáčků slijte tekutinu do misky.
Přidejte xantanovou gumu (3 g na 850 ml tekutiny), nechte minutu absorbovat a poté rozmixujte tyčovým mixérem. Omáčka by měla být dostatečně hustá, aby pokryla zadní stranu lžíce.
Podle chuti osolte, opepřete a přidejte citronovou šťávu.

5
Hotovo

SERVÍROVÁNÍ

Hotovou omáčku vlijte do velkého hrnce a vmíchejte uvařenou zeleninu se slaninou i hovězí maso.
Směs prohřejte na sporáku a podávejte horké.
Dobrou chuť!

blank
krůtí stehno sous vide
předchozí
Krůtí stehýnko sous vide
polévka sous-vide bramborovo-pórková
další
Bramborovo-pórková krémová polévka
krůtí stehno sous vide
předchozí
Krůtí stehýnko sous vide
polévka sous-vide bramborovo-pórková
další
Bramborovo-pórková krémová polévka

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here