Background Image

Hovězí zadní s rajskou omáčkou

0 0
Hovězí zadní s rajskou omáčkou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
600g hovězí zadní v celku
1ks cibule velká
2ks mrkev středně velké
1ks perník na vaření
200g rajský protlak
40g máslo
90g hladká mouka podle potřeby
130g cukr krystal podle potřeby
podle potřeby nové koření
podle potřeby bobkový list
podle potřeby hřebíček volitelná ingredience
podle potřeby tymián volitelná ingredience
podle potřeby pepř
podle potřeby sůl
podle potřeby olej

Šťavnaté hovězí zadní s tradiční českou omáčkou.

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Rajská omáčka patří k tradičním českým pokrmům, takže je na čase dát si na tuhle pochoutku recept i na našem serveru. Potřebovat budete hovězí nebo vepřové maso (vybrali jsme si původní recept s hovězím) a spoustu rajčatového protlaku a perníku.

Číst
Průvodce přípravou omáček ze šťávy získané sous vide vařením

Postup

1
Hotovo
5 min

Opečeme maso

Maso zhusta osolíme a opepříme.

Pánvičku nebo menší hrnec rozžhavíme na nejvyšším plameni. Přidáme olej. Na olej dáme maso a zprudka opečeme po všech stranách, aby se zatáhlo.

2
Hotovo
18 hod

Vaříme

Maso vložíme do sous vide sáčku a vakuově zabalíme. Vodní lázeň předehřejeme na 60°C a vaříme 18 hodin.

3
Hotovo
10 min

Připravíme omáčku

Na pánvičce necháme rozehřát máslo. Přidáme na drobno nakrájenou cibulku a očištěnou a na drobno nakrájenou mrkev. Osmažíme dozlatova.

Přidáme koření a necháme na oleji pěkně rozehřát a rozvonět.

4
Hotovo
1 hod

Zaprášíme moukou

Cibulku s mrkví zaprášíme hladkou moukou a opět pečeme až dozlatova. Zalijeme vodou nebo vývarem (cca 2 l). Přidáme protlak, na drobno nastrouhaný perník a vaříme cca 1 hodinu.

5
Hotovo
5 min

Přidáme maso

Jakmile se maso uvaří, vyjmeme ho z vodní lázně. Maso dáme na prkénko, kde ho nakrájíme na plátky. Šťávu z masa vlijeme do omáčky a opět převaříme.

6
Hotovo
5 min

Propasírujeme omáčku

Omáčku procedíme skrz cedník (tuhé kousky jako například mrkev můžeme propasírovat, tzn. protlačit skrze cedník). Dochutíme.

7
Hotovo

Podáváme

Na talíř dáme plátek masa, přidáme například knedlíky nebo rýži, polijeme omáčkou a okamžitě podáváme.

blank
předchozí
Hovězí zadní se znojemskou omáčkou
další
Salát z bílého zelí (bílý coleslaw)
předchozí
Hovězí zadní se znojemskou omáčkou
další
Salát z bílého zelí (bílý coleslaw)

6 Comments Skrýt komentáře

Tak jsem zkoušel hovězí zadní podle vašeho receptu. Po 8 hod jsem maso nakrájel a vypadalo krásně. Ale bylo gumové, že se nedalo jíst… škoda. Je to jen dobou vaření? Mám příště zkusit 20hod? Děkuji

Dobrý den,
dobu vaření jsme uvedli pro vaření masa na plátky. V celku je potřeba maso vařit 12 – 24 h. Nebál bych se hovězí zadní v celku nechat 24 hodin.

Není 60 stupňů málo? Měl jsem v plánu ho vařit na 70, aby bylo propečené.. přijde mi, že se to k rajské hodí víc. Mám hovězí karabáček

Dobrý deň. Mäso som mal v celku pri 68°C celých 24 hodín. Výsledok = neho v papuľke👍! Vrelo odporúčam.

Taky mi prijde malo 8 hodin. V jinych receptech je 8 hodin na platky nebo 18-24 hodin na cele kusy masa…

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here