Ingredience
- 900 g maniok
- 6 šálků voda
- 1 lžíce košer sůl
- 1 lžička cukr
- 1/2 lžičky jedlá soda
- na smažení olej
- 1/4 šálku petrželka
-
CHILLI DIP
- 3 lžíce chilli prášek z papričky Aji Amarillo
- 3/4 šálku majonéza
- 1/4 šálku zakysaná smetana
- 1 lžíce limetková šťáva
- košer sůl
Recept
Maniok je tropická rostlina z Jižní Ameriky, jejíž hlízy svým vzhledem a chutí připomíná batáty. Ať už se ho teprve chystáte vyzkoušet, nebo už ho v nějaké podobě znáte, zkuste z něj uvařit výborné hranolky sous-vide. Budou určitě vítanou změnou v jídelníčku – můžete si je dát jen tak s dipem nebo jako přílohu k masu.
Postup
1 Hotovo |
KRÁJÍME |
2 Hotovo |
VAŘÍMEVe středně velké misce rozpusťte ve vodě sůl, cukr a sodu. Do sous-vide sáčku vložte hranolky a zalijte je připraveným nálevem. Poté zavakuujte vakuovačkou nebo metodou vytěsnění vzduchu vodou. |
3 Hotovo |
SMAŽÍME |
4 Hotovo |
DĚLÁME DIP |
5 Hotovo |
PODÁVÁME |