Ingredience
- 1 ks hruškanejlépe odrůdy Konference
- 500 ml červené víno
- 50 g cukr
- 5 g skořicenejlépe svitek
- 1 g citronová kůra
Recept
Geniálně jednoduchý dezert pro dospělé, který vám usnadní rozhodování, co s načatou lahví vína. Díky technice sous-vide zůstane aroma vína a koření mnohem intenzivnější než při klasickém vaření.
Postup
1 Hotovo |
Macerování hruškyNejprve hrušku zbavte slupky, až pak nastane čas pro maceraci. Nalejte do sous-vide sáčku víno a přidejte samotnou hrušku, cukr, skořici a citrónovou kúru. Vytvořte v sáčku vakuum a nechte vařit ve vodní lázni 30 min při teplotě 75 °C. |
2 Hotovo |
Příprava omáčkyNechte hrušku vychladnout a mezitím zredukujte ochucené víno až do konzistence omáčky |
3 Hotovo |
ServírováníRozkrojte hrušku na 2 poloviny. První polovinu servírujte v celku, druhou nakrojte na plátky a rozložte na talíři tak, jak vidíte na obrázku. |