Ingredience
- 2 husí/kachní stehýnka
- 1 pomerančnakrájený na plátky
- 3 polévkové lžíce med
- 1 zázvornakrájený na plátky
- 1 polévková lžíce sůl
- čerstvý rozmarýn
Recept
Pojďme si společně užít přípravu té nejchutnější části husy – její stehna. Ještě než začneme, ujistěte se, že budete mít na vaření dostatek času. Husí stehna jsou výbornou záležitostí, ale také potřebují delší čas na vaření, aby dostatečně změkla. Ano, stojí to více času, nicméně tuto famózní husu sníte ještě ten den, za to vám ručíme!
Postup
1 Hotovo 7 hodin |
Příprava masaKaždému stehnu jemně narýhujte tukovou vrstvu nebo ho propíchněte párátkem. Takto veškeré koření lépe prosákne do masa. Současně bude třeba rozehřát malou misku s medem. Tím budeme stehna potírat a nakonec dochutíme solí. Každé stehno vložte do vakuového sáčku a přidejte plátky pomeranče, rozmarýn a plátky zázvoru. Vakuový sáček uzavřeme a necháme 4-6 hodin v lednici odpočinout. |
2 Hotovo 13 hodin |
Vaření |
3 Hotovo 35 minut |
Prudce ochladit |
4 Hotovo 15 minut |
Až teď je vyndáme ze sáčku |