Background Image

Perfektní BBQ vepřová žebírka vařená 36 hodin

0 0
Perfektní BBQ vepřová žebírka vařená 36 hodin

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1.4 kg vepřová žebra
30 g sladká uzená paprika
150 g hnědý cukr
5 g černý pepř
40 g sůl
15 g chilli prášek
15 g cibulový prášek
15 g česnekový prášek
na potření med
na potření dijonská hořčice nebo olivový olej

Ideální jako hostina pro Vaše nejbližší

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Toto je perfektní recept na vepřová žebra. Je to dlouhý proces a trochu komplikovaný, ale věřte, stojí to za to.

Postup

1
Hotovo
5 minut

Smícháme koření a naneseme na maso

Smíchejte dohromady všechny ingredience ze seznamu Ingredients (paprika, cukr, pepř, sůl, chilli cibulový a česnekový prášek). Žebra potřete žlutou hořčicí nebo trochou olivového oleje, to pomůže tření přilnout k žebrům. Velkoryse přidejte tření na obě strany žeber a všechny okraje.

2
Hotovo
38 hodin

Vaříme

Umístěte žebra do sous vide sáčku. Sous Vide bude nyní pracovat po dobu 36 hodin při 65 stupních C. Po 36 hodinách vyjměte ze Sous Vide a vložte do ledové lázně, aby se ochladila. Po vychladnutí můžete přejít rovnou k dalšímu kroku.

3
Hotovo
30 minut

Doděláme v troubě

Předehřejte troubu na 125 stupňů C. Až budete připraveni dohotovit žebra, vyjměte žebra ze sáčku a veškerou tekutinu ze sáčku nalijte do hrnce. Tekutinu ze sáčků vařte, dokud se nezredukuje na hustou omáčku, kterou lze použít na potření masa. A to můžete udělat právě nyní. Po potření omáčkou z obou stran a všech okrajů vložíme na 30 minut do trouby vyhřáté na 125 °C.

4
Hotovo
35 minut

Servírujeme

Po 30 minutách vyjměte z trouby. Přidejte trochu medu do omáčky, kterou používáte, a znovu natřete žebra, zpět v troubě po dobu 30 minut. Vyjměte z trouby, otočte žebra tak, aby byla kostní stranou nahoru a uvidíte, kde je krájet. Nařízněte každé žebro a začněte jíst!

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Vepřové trhané maso
předchozí
Keto trhané vepřové maso
Sous Vide kuřecí a avokádový salát
další
Sous Vide kuřecí a avokádový salát
Vepřové trhané maso
předchozí
Keto trhané vepřové maso
Sous Vide kuřecí a avokádový salát
další
Sous Vide kuřecí a avokádový salát

Přidejte svůj komentář