Background Image

Jednoduchá, křupavá sous vide kachní stehýnka

1 1
Jednoduchá, křupavá sous vide kachní stehýnka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 ks kachní stehna
podle potřeby sůl
podle potřeby cukr
podle potřeby olej
podle potřeby pomerančová kůra
podle potřeby bylinky čerstvé, podle vašeho výběru

Výborná kachní stehýnka, která jsou na povrchu křupavá a uvnitř pěkně šťavnatá.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Low Carb

Ingredience

Recept

Sdílet

Francouzi umí věci vylepšit. Ať už se jedná o smažené brambory, buldoky, toasty nebo líbání. A stejné je to i s pečenými kachnami, respektive s pečenými kachními stehýnka. Pokud si chcete doma připravit ty nejlepší kachní stehýnka, udělejte to, jako to dělají Francouzi. A nezapomeňte přitom na sous vide vaření!

Postup

1
Hotovo

Připravíme vodní lázeň

Naše oblíbená kachní stehýnka vaříme při teplotě 70 °C po dobu 16 hodin. Zvolit však můžete i jinou teplotu:

60 °C/16 hodin – tvrdší kachní stehýnka, která se jedí jako steak
80 °C/16 hodin – zcela provařená kachní stehýnka, kdy maso odpadá od kosti

2
Hotovo
5 min

Připravíme kachní stehýnka

Každé stehýnko ořízneme kolek kosti asi 4 cm od špičky. Díky tomu jde maso lépe od kosti a stehýnka se lépe prezentují na talíři nehledě na to, že obnažená kost může sloužit jako elegantní rukojeť při konzumaci stehna.

3
Hotovo
5 min

Okořeníme

V misce zkombinujeme pět dílů soli a dva díly cukru podle chuti a stehýnka ve vzniklé směsi rovnoměrně obalíme.

Do sáčku nalijeme trošku oleje, vložíme stehýnka, přidáme pomerančovou kůru a námi vybrané koření a vakuově zabalíme.

4
Hotovo
16 h

Vaříme

Zabalená kachní stehýnka vložíme do předehřáté sous vide lázně a vaříme po dobu 16 hodin.

5
Hotovo
5 min

Očistíme kosti

Uvařená stehýnka opatrně vyjmeme ze sáčku. Vyčnívající kost otřeme ručníkem a očistíme od zbylého masa.

6
Hotovo
10 min

Dokončíme

Rozpálíme pánev na nejvyšší teplotu a stehýnka do ní opatrně vložíme. Pečeme po obou stranách, dokud kůrčička hezky nezhnědne (cca 7 – 10 minut).

Pozor! Pokud narušíte kůžičku, kachní stehýnka při pečení mohou ztratit šťávu a ztvrdnout.

7
Hotovo

Podáváme

Naaranžujeme na talíř a ještě za tepla podáváme. Dobrou chuť!

blank
Tažená vepřová plec, která se rozplyne na jazyku
předchozí
Tažená vepřová plec, která se rozplyne na jazyku
Sýrová omáčka na nachos
další
Sýrová omáčka na nachos
Tažená vepřová plec, která se rozplyne na jazyku
předchozí
Tažená vepřová plec, která se rozplyne na jazyku
Sýrová omáčka na nachos
další
Sýrová omáčka na nachos

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here