Ingredience
- 2 ks kachní stehna
- podle potřeby sůl
- podle potřeby cukr
- podle potřeby olej
- podle potřeby pomerančová kůra
- podle potřeby bylinkyčerstvé, podle vašeho výběru
Recept
Francouzi umí věci vylepšit. Ať už se jedná o smažené brambory, buldoky, toasty nebo líbání. A stejné je to i s pečenými kachnami, respektive s pečenými kachními stehýnka. Pokud si chcete doma připravit ty nejlepší kachní stehýnka, udělejte to, jako to dělají Francouzi. A nezapomeňte přitom na sous vide vaření!
Postup
1 Hotovo |
Připravíme vodní lázeňNaše oblíbená kachní stehýnka vaříme při teplotě 70 °C po dobu 16 hodin. Zvolit však můžete i jinou teplotu: 60 °C/16 hodin – tvrdší kachní stehýnka, která se jedí jako steak |
2 Hotovo 5 min |
Připravíme kachní stehýnkaKaždé stehýnko ořízneme kolek kosti asi 4 cm od špičky. Díky tomu jde maso lépe od kosti a stehýnka se lépe prezentují na talíři nehledě na to, že obnažená kost může sloužit jako elegantní rukojeť při konzumaci stehna. |
3 Hotovo 5 min |
OkořenímeV misce zkombinujeme pět dílů soli a dva díly cukru podle chuti a stehýnka ve vzniklé směsi rovnoměrně obalíme. Do sáčku nalijeme trošku oleje, vložíme stehýnka, přidáme pomerančovou kůru a námi vybrané koření a vakuově zabalíme. |
4 Hotovo 16 h |
VařímeZabalená kachní stehýnka vložíme do předehřáté sous vide lázně a vaříme po dobu 16 hodin. |
5 Hotovo 5 min |
Očistíme kostiUvařená stehýnka opatrně vyjmeme ze sáčku. Vyčnívající kost otřeme ručníkem a očistíme od zbylého masa. |
6 Hotovo 10 min |
DokončímeRozpálíme pánev na nejvyšší teplotu a stehýnka do ní opatrně vložíme. Pečeme po obou stranách, dokud kůrčička hezky nezhnědne (cca 7 – 10 minut). Pozor! Pokud narušíte kůžičku, kachní stehýnka při pečení mohou ztratit šťávu a ztvrdnout. |
7 Hotovo |
Podáváme |