Ingredience
- mojo marináda
- vepřová plec
- sůl
Recept
Se slovem „mojo“ se setkáte především na Kubě a na Kanárských ostrovech. Na Kubě označuje kyselou marinádu z citrusových plodů, jako jsou pomeranče nebo limetky. Na Kanárských ostrovech se tato omáčka připravuje ze zelené papriky a podává se s masem a bramborami.
V tomto receptu se dozvíte, jak připravit vepřovou plec s mojo marinádou na kubánský způsob. Jedná se o jednoduchý postup, jak maso zlehčíte a propůjčíte mu jedinečnou exotickou chuť.
Postup
1 Hotovo 10 min |
Připravíme mojo marináduRecept na přípravu mojo marinády najdete zde. |
2 Hotovo 5 min |
Připravíme vepřovou plec |
3 Hotovo 24 h |
Vepřovou plec ponoříme do marinádyDo sous vide sáčku nalijeme mojo marinádu. Přidáme plátky masa a vakuově uzavřeme. Necháme marinovat přes noc v ledničce, nebo okamžitě vaříme. |
4 Hotovo 4 h |
Vaříme |
5 Hotovo 15 min - 72 h |
Maso vyjmeme z lázně a zchladímeSáček s masem vyjmeme ze sous vide přístroje a dáme do studené lázně. Jakmile bude chladné, vložíme ho do lednice a ponecháme ho tam do doby, než maso budeme chtít připravovat. |
6 Hotovo 5 min |
Opečeme na grilu |
7 Hotovo 5 min |
Servírujeme |