Ingredience
- 6 kusů oloupané krevety
- 1 polévková lžíce olivový olej
- 1 hrnek šifonáda z hlávkového salátu
- 1/4 hrnku bílé víno
- 1/4 hrnku pomerančový džus
- 2 čajové lžičky kapary
- 4 x žloutek
- 1/4 hrnku olivový olej
- 1 pomeranč pomerančová kůra
- špetka sůl
Recept
Elegance. Tento předkrm má název a vzhled, který vyzařuje sofistikovanost se všemi chutěmi, které se k sobě hodí. Nenechte se tím však odradit, protože dovést krevety k dokonalosti není vůbec těžké pomocí sous vide vaření.
Postup
1 Hotovo 10 minut |
Příprava krevetOloupejte krevety. Doporučuji ponechat poslední část skořápky a ocasu. Velice dobře poslouží v dalších krocích jako "rukojeti". Vložte krevety do sous vide sáčku spolu s trochou olivového oleje nebo másla - záleží na vaší chuti. Tuk přidáváme proto, aby zachoval hladký povrch krevet během vaření. V této fázi můžete také zaexperimentovat s kořením. Použít můžete v podstatě jakoukoli bylinku či koření, Rozhodně je ale nesolte! Sůl vytáhne z krevet vlhkost a zanechá je tuhé a gumové. Můžete je okořenit před nebo během podávání, ale pochybuji, že to budete stále potřebovat, vzhledem k velmi chutné omáčce v tomto receptu. |
2 Hotovo 30 minut |
Vaření |
3 Hotovo 10 minut |
OmáčkaSmíchejte bílé víno, pomerančový džus a kapary v hrnci na středním ohni a zredukujte asi na 1/3 objemu. Pokud nyní ochutnáte výslednou hmotu, půjde o hodně kyselou chuť. A přesně to je náš cíl! Vypněte oheň a nechte tuto redukci úplně vychladnout. Později to budeme přidávat do vaječných žloutků a když to uděláme, dokud je tato tekutina horká, získáte místo toho míchaná vejce. |
4 Hotovo 10 minut |
Vyšlehejte žloutky |
5 Hotovo |
Přidejte tuk |
6 Hotovo 3 minuty |
Doladíme pomerančovou kůrou |
7 Hotovo 5 minut |
Servírujeme |