Background Image

Krémová rajčatová polévka

0 0
Krémová rajčatová polévka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500 g rajčata
1 lžíce kukuřičný škrob
4 - 5 lžic olivový olej
čerstvá bazalka případně sušená
300 ml voda
100 ml smetana tučná
1 lžíce hnědý cukr
špetka sůl
5 g parmazán

Hedvábně krémová rajčatová polévka s excelentní chutí.

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Běžte za hranici běžné rajčatové polévky a zkuste tuto extra vychucenou polévku připravenou sous-vide! Žádné složité vaření – jen pár ingrediencí, mixér a sous-vide vařič.

Možná vás překvapí kombinace rajčat a smetany, ale výsledek je prostě perfektní.

Číst
Je sous vide vaření bezpečné?

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA

Nastavte si teplotu lázně na 82 °C.
Rozkrájejte rajčata na osminy a vložte je do sous-vide sáčku. Přidejte kukuřičný škrob, 2 lžíce olivového oleje a bazalku, poté zavakuujte nebo zazipujte.

2
Hotovo

VAŘENÍ

Vložte sáček do lázně na 30 minut. Poté rajčata začnou pouštět šťávu a vše ze sáčku můžete přelít do mixéru.

3
Hotovo

MIXUJEME

Začněte mixovat. Přidejte vařící vodu, hnědý cukr, zbytek olivového oleje, špetku soli a stále mixujte. Ochutnejte a pokud je polévka příliš sladká, přidejte ještě jednu špetku soli. Nakonec vlijte smetanu a opatrně rozmíchejte.

4
Hotovo

PODÁVÁME

Nalijte polévku do talíře, posypte parmazánem a zakápněte olivovým olejem. Podávejte horké.

Zdroj: sousvidecenter.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

steak z tuňáka sous-vide
předchozí
Sous vide steak z tuňáka
roláda s prosciutto
další
Kuřecí roláda s pršutem
steak z tuňáka sous-vide
předchozí
Sous vide steak z tuňáka
roláda s prosciutto
další
Kuřecí roláda s pršutem

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here