Ingredience
- 50 g křen
- 350 g smetanake šlehání (33%)
- 3,2 g sůl
- 0,3 g xanthanová guma
Recept
Křenový krém (či křenová pěna) je v našich končinách hodně oblíbená a to ani nemusí jít o šunkové rolky s křenovou pěnou. Křenový krém se skvěle hodí jako ozdoba některých jednohubek, ale i jako dochucovací prostředek k masu. Jak udělat křenový krém doma? To vám prozradí náš recept.
Postup
1 Hotovo 2 min |
Připravíme křen |
2 Hotovo 5 min |
Nastrouháme křen, zkombinujeme se smetanou |
3 Hotovo 1 - 24 hod |
Necháme spojit chutě |
4 Hotovo 2 min |
Přecedíme |
5 Hotovo 6 min |
Našleháme |
6 Hotovo |
PodávámeVzniklý krém okamžitě podáváme, nebo uschováme v ledničce na pozdější použití. |