Background Image

Křenový krém (pěna)

1 0
Křenový krém (pěna)

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

50 g křen
350 g smetana ke šlehání (33%)
3,2 g sůl
0,3 g xanthanová guma

Výborná křenová pěna, kterou si můžete připravit doma.

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Křenový krém (či křenová pěna) je v našich končinách hodně oblíbená a to ani nemusí jít o šunkové rolky s křenovou pěnou. Křenový krém se skvěle hodí jako ozdoba některých jednohubek, ale i jako dochucovací prostředek k masu. Jak udělat křenový krém doma? To vám prozradí náš recept.

Postup

1
Hotovo
2 min

Připravíme křen

Čerstvý kořen křenu pečlivě omyjeme vodou a pak oškrábeme.

2
Hotovo
5 min

Nastrouháme křen, zkombinujeme se smetanou

Křen nastrouháme na jemno. Dáme do misky a přilijeme smetanu na šlehání a pečlivě rozmícháme.

3
Hotovo
1 - 24 hod

Necháme spojit chutě

Vzniklou hmotu vložíme do sous vide sáčku. Vakuově zabalíme a dáme do ledničky.

Necháme odležet 1 – 24 hodin. Čím déle krém necháme odležet, tím štiplavější bude krém.

Tip: Smetanu s křenem lze skladovat i jen v krabičce či v misce přikryté potravinářskou fólií.

4
Hotovo
2 min

Přecedíme

Smetanu vyjmeme z ledničky a přecedíme přes cedník s co nejmenšími očky.

5
Hotovo
6 min

Našleháme

Krém dáme do misky, přidáme sůl a xanthanovou gumu. Šleháme, dokud nezískáme hustou hmotu.

6
Hotovo

Podáváme

Vzniklý krém okamžitě podáváme, nebo uschováme v ledničce na pozdější použití.

blank
pastrami bites
předchozí
Pastrami bites (jednohubky)
Řeřichové pyré
další
Řeřichové pyré
pastrami bites
předchozí
Pastrami bites (jednohubky)
Řeřichové pyré
další
Řeřichové pyré

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here