Ingredience
- 380 g pikantní hořčiceasi 4 zralé klasy
- 3 stroužky česnek
- 60 ml olivový olej
- 60 g máslo
- podle potřeby tymiánvolitelná ingredience
- podle potřeby sůl
- podle potřeby pepř
Recept
Hledáte ideální letní/podzimní přílohu k masu či rybě, jejíž příprava vám nezabere moc času? Tak to určitě budete rádi za recept na křupavou kukuřičku vařenou metodou sous vide. Tady ho máte:
Postup
1 Hotovo 30 min |
Připravíme česnekem provoněný olejStroužky česneku očistíme a omyjeme tekoucí vodou. Do pánve dáme olivový olej a zahřejeme na mírném plameni. Česnek rozdrtíme plochou částí nože a vhodíme ho do oleje. Pečeme asi 10 minut. Na konci varu česnek vyjmeme. Olej necháme zchladnout cca 15 minut. |
2 Hotovo 5 min |
Připravíme kukuřiciKukuřici zbavíme listů a vlásků a omyjeme ji pod vodou. Necháme okapat. Za pomoci ostrého nože z klasů vyloupeme semínka. |
3 Hotovo |
Sbalíme do sáčkuDo sous vide sáčku vložíme kukuřičná semínka, česnekem provoněný olej, sůl, máslo a čerstvý tymián či jiné bylinky podle vaší chuti. Vakuově zabalíme. |
4 Hotovo 20 min |
VařímeVodní lázeň předehřejeme na 90 °C. Vložíme sáček a vaříme 20 minut. |
5 Hotovo 5 min |
Dochutíme a podávámeKukuřici přesypeme do servírovací misky. Dochutíme pepřem, případně i solí, bylinkami a dalšími ingrediencemi jako je například citron. Okamžitě podáváme. |