Ingredience
- 1 kg vepřový bůčekbez kosti a kůže
- 6 ks jarní cibulka
- 1/4 hrnku med
- 1/4 hrnku sojová omáčka
- 3 lžíce chilli pasta
- 1 lžíce vinný olej
Recept
Vepřový bůček známe všichni, ale zkuste si jej připravit metodou sous vide s domácí sweet-chilli omáčkou. Zažijete tak kousek Asie i ve své kuchyni
Postup
1 Hotovo 5 min |
Příprava masa a omáčky |
2 Hotovo 8-16 hod |
Sous videVše společně i s bůčkem vložíme do sáčku, zavakuujeme a necháme 8-16 hodin vařit na 74°C, nejlépe přes noc. Dáme však pozor, aby byl bůček po celou dobu sous vide přípravy celý ponořený ve vodní lázni. |
3 Hotovo 15 min |
Necháme bůček odležetPoté vyjmeme z vodní lázně a necháme bůček odpočinout v sáčku dalších 15 minut, to umožní vepřovému masu absorbovat šťávu. |
4 Hotovo |
Restujeme |
3 Comments Skrýt komentáře
Je toto jedlo urcene ihned ku konzumaci , alebo mozme skladovat v chladnicke? Ak ano , ako dlho?
Vepřové maso se opéká zásadně na vepřovém sádle. Opékat ho na oleji a ještě na olivovém je prasárna!
Můžete skladovat v ledničce 2-3 týdny, ale musí to být v max 2 stupních ne víc. Popřípadě můžete šokově zchladit ve vodě a v ledu a nechat v mrazáku.