Background Image

Krůtí roláda

0 0
Krůtí roláda

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
BYLINKOVÁ PASTA
1/2 šálku čerstvá petržel
1/2 šálku koriandr čerstvý
1 lžíce hnědý cukr
10 stroužků česnek
ze 2 ks citronů citronová kůra
z 1 ks citronu citronová šťáva
1 lžička sůl
1/4 šálku olej
1/2 lžíce vločky chilli volitelné
ROLÁDA
2 ks krůtí prso
OMÁČKA
2-3 šálky kuřecí vývar
2 lžíce máslo
2 lžíce hladká mouka
špetka černý pepř

Vzhledem i chutí perfektní jídlo na sváteční stůl

Kuchyně:

Ingredience

  • BYLINKOVÁ PASTA

  • ROLÁDA

  • OMÁČKA

Recept

Sdílet

Roláda z krůtího masa je vařená pomalu a na nízkou teplotu ve vodní lázni, což zajistí dokonale křehké, šťavnaté a prostě úžasné maso. Dochucení citronem, česnekem a směsí bylinek povznese roládu na úroveň svátečního jídla a je tak jasným favoritem třeba na nedělní oběd.

Číst
Sous vide vaření – otázky a odpovědi

Postup

1
Hotovo

BYLINKOVÁ PASTA

Vložte všechny ingredience na pastu do mixéru a mixujte. Přeneste vzniklou pastu do malé misky a odložte stranou.

2
Hotovo

ROLÁDA

Rozložte si oba kusy krůtích prsou a vetřete do nich bylinkovou směs. Pokud máte k dispozici i kůži, položte ji pod prsa. Srolujte a ovažte provázkem. Zabalte do potravinářské fólie a nechte odpočívat v lednici přes noc (případně pokračujte ihned, ale uležení zajistí pevný tvar rolády).

3
Hotovo

VAŘENÍ

Následující den vytáhněte roládu z lednice a předehřejte si lázeň o teplotě 65.5 °C.
Rozbalte maso z fólie a osušte poklepáním papírovými utěrkami do sucha.
Povrch rolády pomažte máslem nebo olejem, posolte a opepřete. Vložte do vakuového sáčku, vakuujte a vařte 5 hodin.

4
Hotovo

OPEČENÍ

Po uvaření vytáhněte maso ze sáčku a tekutinu slijte do misky. Můžete ji později použít na omáčku.
Opět osušte roládu papírovými utěrkami. Rozpalte si pánev na středním plameni a opečte maso ze všech stran. Případně můžete opéct na vysokou teplotu v troubě.

5
Hotovo

OMÁČKA

Nalijte šťávu z vaření do šálku a doplňte kuřecím vývarem tak, abyste měli celkem 2 šálky tekutiny.
V hrnci rozehřejte máslo, přidejte mouku a míchejte a smažte do růžova. Vmíchejte vývar se šťávou a černý pepř. Přiveďte k varu a potom ztlumte teplotu a vařte až do požadované konzistence. Ochuťte solí dle vaší preference.

6
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Roládu nakrájejte na plátku, přelijte omáčkou a podávejte třeba se salátem.

Zdroj: theflavorbender.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

banana bread
předchozí
Banana bread
limoncello
další
Citronový likér Limoncello
banana bread
předchozí
Banana bread
limoncello
další
Citronový likér Limoncello

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here