Ingredience
-
BYLINKOVÁ PASTA
-
1/2 šálku čerstvá petržel
-
1/2 šálku koriandr čerstvý
-
1 lžíce hnědý cukr
-
10 stroužků česnek
-
ze 2 ks citronů citronová kůra
-
z 1 ks citronu citronová šťáva
-
1 lžička sůl
-
1/4 šálku olej
-
1/2 lžíce vločky chilli volitelné
-
ROLÁDA
-
2 ks krůtí prso
-
OMÁČKA
-
2-3 šálky kuřecí vývar
-
2 lžíce máslo
-
2 lžíce hladká mouka
-
špetka černý pepř
Recept
Sdílet
Roláda z krůtího masa je vařená pomalu a na nízkou teplotu ve vodní lázni, což zajistí dokonale křehké, šťavnaté a prostě úžasné maso. Dochucení citronem, česnekem a směsí bylinek povznese roládu na úroveň svátečního jídla a je tak jasným favoritem třeba na nedělní oběd.
Postup
|
BYLINKOVÁ PASTA
Vložte všechny ingredience na pastu do mixéru a mixujte. Přeneste vzniklou pastu do malé misky a odložte stranou.
|
|
ROLÁDA
Rozložte si oba kusy krůtích prsou a vetřete do nich bylinkovou směs. Pokud máte k dispozici i kůži, položte ji pod prsa. Srolujte a ovažte provázkem. Zabalte do potravinářské fólie a nechte odpočívat v lednici přes noc (případně pokračujte ihned, ale uležení zajistí pevný tvar rolády).
|
|
VAŘENÍ
Následující den vytáhněte roládu z lednice a předehřejte si lázeň o teplotě 65.5 °C.
Rozbalte maso z fólie a osušte poklepáním papírovými utěrkami do sucha.
Povrch rolády pomažte máslem nebo olejem, posolte a opepřete. Vložte do vakuového sáčku, vakuujte a vařte 5 hodin.
|
|
OPEČENÍ
Po uvaření vytáhněte maso ze sáčku a tekutinu slijte do misky. Můžete ji později použít na omáčku.
Opět osušte roládu papírovými utěrkami. Rozpalte si pánev na středním plameni a opečte maso ze všech stran. Případně můžete opéct na vysokou teplotu v troubě.
|
|
OMÁČKA
Nalijte šťávu z vaření do šálku a doplňte kuřecím vývarem tak, abyste měli celkem 2 šálky tekutiny.
V hrnci rozehřejte máslo, přidejte mouku a míchejte a smažte do růžova. Vmíchejte vývar se šťávou a černý pepř. Přiveďte k varu a potom ztlumte teplotu a vařte až do požadované konzistence. Ochuťte solí dle vaší preference.
|
|
PODÁVÁNÍ
Roládu nakrájejte na plátku, přelijte omáčkou a podávejte třeba se salátem.
Zdroj: theflavorbender.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"