Recept
Sdílet
Do tohoto receptu jsme použili krůtí stehno bez kosti a kůže. Po uvaření v horké lázni je maso nádherně křehké a šťavnaté a rozmarýn s citronem dají jídlu středomořský nádech.
Postup
|
PŘÍPRAVA MASA
Předehřejte si lázeň o teplotě 62 °C.
Maso osolte a opepřete z obou stran a posypte citronovou kůrou. Vakuujte s větvičkami rozmarýnu.
|
|
VAŘENÍ
Vložte sáček do lázně a vařte po dobu 24 hodin.
|
|
OSUŠENÍ
Sáček otevřete a vytáhněte maso, šťávu slijte. Zbavte se rozmarýnu, maso osušte poklepáním papírovými utěrkami.
|
|
SMAŽENÍ
Rozpalte pánev s olivovým olejem na silném plameni a opečte krutí maso z obou stran do tmavě hnědé barvy, ne však déle, než minutu z každé strany (ať maso nepřevaříte).
|
|
OMÁČKA
Slitou šťávu ohřejte cca 1 minutu v mikrovlnné troubě a pak přefiltrujte přes jemné síto přímo do pánve (ve které jsme smažili maso). Na středním plameni vařte, přidejte citronovou šťávu a povařte, dokud trošku nezhoustne.
|
|
SERVÍROVÁNÍ
Maso dejte na talíř, rozkrojte, přelijte omáčkou a podávejte.
Zdroj: stefangourmet.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"