Ingredience
-
Kuře
- 4 ks kuřecí prsa
- 2 lžíce košer sůl
- 1 lžíce cukr
- 1 lžíce rostlinný olej
-
Chřest
- 450 g chřest
- 1 lžíce olivový olej
- 1/4 lžičky košer sůl
-
Hnědé máslo
- 1 šálek máslo
- 2 lžíce tymián čerstvý
- 2 lžíce rozmarýn čestvý
- 2 lžíce listy šalvěje
- 4 stroužky česnek
Recept
Myslím, že se všichni shodneme na tom, že není nic horšího, než suché a gumové kuře. Ať už si omylem nastavíte špatně časovač, a nebo prostě odběhnete od sporáku, vysušené kuře není nic, co bychom pak hrdě servírovali. A nezachrání ho ani ta nejskvělejší omáčka na světě!
V našem receptu je kuře i chřest vařený v tepelně kontrolované lázni. Nejen, že se příloha a hlavní jídlo vaří dohromady, výsledek vás donutí se zamyslet, až zase příště budete chtít strčit kuře do trouby. Kuře sous-vide je šťavnaté a křehké a chřest zůstává sytě zelený a křupavý.
Postup
1 Hotovo |
HNĚDÉ MÁSLOPředehřejte si lázeň na 62,7°C. |
2 Hotovo |
KUŘECÍ PRSA |
3 Hotovo |
CHŘEST |
4 Hotovo |
OPEČENÍ KUŘETE A SERVÍROVÁNÍPo hodině vyjměte sáčky z lázně a otevřete. Kuře zlehka otřete papírovou utěrkou. Na středním plameni rozpalte olej, vložte kuře kůží dolů a opékejte, dokud není kůže hnědá a křupavá, potom opečte z druhé strany do zlatova. Zdroj: blog.hamiltonbeach.com |