Ingredience
- 2 kusy kuřecí prsa
- 100 g sušená cizrnaNamočená alespoň 2 hodiny nebo klidně přes noc
- ½ fenykl
- ½ cibule
- 2 stroužky česnek
- 1 kus pomerančová kůra
- 200 ml pomerančový džus
- 20 ml červený vinný ocet
- 1 kávová lžička římský kmín
- 500 ml kuřecí vývar
- 50 g máslo
- 20 ml olivový olej
- citrónová sůl
- pepř
Recept
Tenhle recept mě opravdu překvapil a musím uznat, že pomerančová cizrna s fenyklem je prostě bomba. Když budete mít chuť, můžete si místo kuřete udělat rybu. Taky to bude príma!
Postup
1 Hotovo 120 |
Nejdříve připravíme cizrnu. Fenykl nakrájíme na kostičky a zelenou část dáme stranou, budeme ji potřebovat později. Stejně nakrájíme i cibuli a společně s fenyklem a nasekaným česnekem orestujeme na olivovém oleji do změknutí. Přidáme cizrnu a vývar. Přidáme najemno nastrouhanou pomerančovou kůru a přivedeme k varu. Vaříme asi 1-2 hodiny (záleží jak tvrdou máme cizrnu). |
2 Hotovo 20 |
|
3 Hotovo 30 |
Kuře okořeníme a opečeme na straně, kde je kůže dozlatova. Potom zavakujeme nebo vložíme do silnějšího pytlíku. Ideální je pořídit si vakuovačku, my jsme si koupili Stebu a zatím funguje dobře. Přidáme zbytek másla a vaříme na 63,5 stupně po dobu 30 minut. Samozřejmě záleží na velikosti masa: na dvě prsa o 200 g nám stačilo půl hodinky, prsa z broilera můžete dělat i hodinu a půl. Jakmile je hotovo, maso znovu opečeme a můžeme podávat. |
4 Hotovo |