Background Image
  • Domů
  • Drůbež
  • Kuřecí prsa Sous Vide s pomerančovou cizrnou a fenyklem

Kuřecí prsa Sous Vide s pomerančovou cizrnou a fenyklem

0 0
Kuřecí prsa Sous Vide s pomerančovou cizrnou a fenyklem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

2 kusy kuřecí prsa
100 g sušená cizrna Namočená alespoň 2 hodiny nebo klidně přes noc
½ fenykl
½ cibule
2 stroužky česnek
1 kus pomerančová kůra
200 ml pomerančový džus
20 ml červený vinný ocet
1 kávová lžička římský kmín
500 ml kuřecí vývar
50 g máslo
20 ml olivový olej
citrónová sůl
pepř

Cizrna - výtečný zdroj bílkovin, vlákniny, polysacharidů, vitaminů a minerálních látek. Ve spojení s pomerančem je zkrátka perfektní pro dietu i lehký letní oběd .

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Tenhle recept mě opravdu překvapil a musím uznat, že pomerančová cizrna s fenyklem je prostě bomba. Když budete mít chuť, můžete si místo kuřete udělat rybu. Taky to bude príma!

Postup

1
Hotovo
120

Nejdříve připravíme cizrnu. Fenykl nakrájíme na kostičky a zelenou část dáme stranou, budeme ji potřebovat později. Stejně nakrájíme i cibuli a společně s fenyklem a nasekaným česnekem orestujeme na olivovém oleji do změknutí. Přidáme cizrnu a vývar. Přidáme najemno nastrouhanou pomerančovou kůru a přivedeme k varu. Vaříme asi 1-2 hodiny (záleží jak tvrdou máme cizrnu).

2
Hotovo
20

Když je cizrna ready, přidáme džus, orestovaný římský kmín a ocet. Vaříme ještě 20 minut. Nakonec přidáme 30g másla, rozmícháme, osolíme a opepříme. Je možné ještě cizrnu scedit, vývar svařit a nalít zpátky.

3
Hotovo
30

Kuře okořeníme a opečeme na straně, kde je kůže dozlatova. Potom zavakujeme nebo vložíme do silnějšího pytlíku. Ideální je pořídit si vakuovačku, my jsme si koupili Stebu a zatím funguje dobře. Přidáme zbytek másla a vaříme na 63,5 stupně po dobu 30 minut. Samozřejmě záleží na velikosti masa: na dvě prsa o 200 g nám stačilo půl hodinky, prsa z broilera můžete dělat i hodinu a půl. Jakmile je hotovo, maso znovu opečeme a můžeme podávat.

4
Hotovo

Nakonec kuře rozkrojíme a posypeme citrónovou. Zelené vršky fenyklu nakrájíme na tenké plátky a dozdobíme lístky, které vzhledově připomínají kopr. Zakápneme olivovým olejem a můžeme podávat.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Recept na vepřovou panenku na rozmarýnu Sous Vide
předchozí
Vepřová panenka na rozmarýnu Sous Vide
další
Sous Vide kuře Tikka Masala
Recept na vepřovou panenku na rozmarýnu Sous Vide
předchozí
Vepřová panenka na rozmarýnu Sous Vide
další
Sous Vide kuře Tikka Masala

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here