Recept
Sdílet
Pokud je to vůbec možné, tak toto kuřecí chutná ještě líp, než vypadá. Roláda vyžaduje trošku práce navíc, kterou ale nakonec při každém soustu oceníte. Prostě recept, který zaručeně udělá dojem a jednoduše se dá připravit i pro víc lidí.
Postup
|
PŘÍPRAVA MASA
Nastavte si sous-vide vařič na 68ºC.
Osušte kuřecí prsa a vložte mezi 2 kusy potravinářské fólie nebo 1 zahnutý kus. Naklepejte maso do tloušťky zhruba 1 cm.
|
|
PŘÍPRAVA ROLÁDY
Přepulte maso, osolte a opepřete dle chuti. Namažte 2 lžícemi kozího sýru a posypte pečenými paprikami nakrájenými na tenké proužky.
|
|
ROLUJEME
Posypte rukolou a rolujte. Začněte z užší strany a utahujte jak při sushi. Pokládejte rolky na talíř.
|
|
OBALÍME V PRŠUTU
Položte 3 plátky pršutu na pracovní plochu tak, aby se lehce překrývaly. Na konec plátků položte rolku a rolujte směrem nahoru, až ji celou obalíte. Zastrčte konce, abyste zakryli spoj.
|
|
VAŘÍME ROLÁDU
Rolády vložte opatrně do zipového sáčku tak, aby mezi nimi byla malá mezera. Vložte do lázně a metodou vytěsnění vzduchu vodou je zazipujte. Vařte 90 minut.
|
|
OPEČEME ROLÁDY
Vytáhněte sáček z lázně, opatrně vyjměte rolády a nechte osušit na papírových utěrkách. Poté opečte na rozpálené pánvi dle vaší libosti a opět nechte odkapat.
|
|
PODÁVÁME
Pro nejlepší roládu prezentaci nakrájejte na plátky a podávejte.
Zdroj: recipes.anovaculinary.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"