Ingredience
- 1 ks lilekstředně velký
- 1 ks cuketastředně velká
- 1 stroužek česnek
- podle potřeby olivový olej
- podle potřeby sůl
- podle potřeby pepř
- podle potřeby strouhanka
- podle potřeby parmazán
Recept
Máte chuť dopřát si opravdu skvělou dobrotu, ale přitom neporušit svojí dietu, případně do sebe dostat potřebné živiny? Tak to pro vás máme ideální řešení! Jedná se o recept na lilek s cuketou a parmazánem, na němž si pochutnají všichni, včetně vašich vybíravých dětí!
Postup
1 Hotovo 15 min |
Připravíme zeleninuLilek a cuketu pečlivě omyjeme. Odkrojíme všechny nezdravé a tvrdé části. Lilek nejprve nakrájíme na kolečka (o šířce cca 1 cm) a necháme ležet, například na utěrce. Lilek se po pár minutách začne potit. Po cca 10 – 15 minutách otřeme vypocenou vodu a pokračujeme v přípravě. Zeleninu nakrájíme na stejně velké kostičky (cca 1×1 cm). |
2 Hotovo 5 min |
Zabalíme zeleninuZeleninu vložíme do sous vide sáčku. Přidáme česnek rozmělněný na pastu a dostatečné množství oleje. Vakuově zabalíme. |
3 Hotovo 90 min |
VařímeSous vide lázeň předehřejeme na 90 °C. Vložíme sáček se zeleninou a vaříme cca 90 minut. |
4 Hotovo 5 min |
Připravíme směs |