Ingredience
- cca 1 kg hovězí masošál nebo pupek
- 4 stroužky česnek
- 2 lžíce sojová omáčka
- 2 lžíce hnědý cukr
- 1 lžíce dijonská hořčice hrubozrnná
- 1 lžíce worcesterová omáčka
- 1 lžíce rýžový ocet
- 2 lžičky sůl
Recept
Londýnské hovězí se typicky připravuje z tužšího kousku masa – z horního šálu nebo flank steaku (pupek). Maso se dlouho marinuje, poté se opeče na grilu a na závěr se nakrájí na tenké plátky.
Sous-vide přípravou mu zajistíte dokonalou šťavnatost i bez dlouhého marinování, bude se totiž vařit v horké lázni v omáčce. Perfektního medium-rare dosáhnete nastavením času na sous-vide vařiči podle našeho receptu a nemusíte se o nic starat.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA MASA |
2 Hotovo |
OMÁČKA |
3 Hotovo |
VAŘENÍ |
4 Hotovo |
DOKONČENÍ OMÁČKYPo uvaření vytáhněte sáček z lázně a nechte ho 10 minut chladit v ledové lázni (1/2 led, 1/2 voda). Poté vyjměte maso a opatrně ho osušte poklepáním papírovými utěrkami. |
5 Hotovo |
OPEČENÍ MASA |
6 Hotovo |
PODÁVÁNÍ |