Background Image

Londýnské grilované hovězí

0 0
Londýnské grilované hovězí

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
cca 1 kg hovězí maso šál nebo pupek
4 stroužky česnek
2 lžíce sojová omáčka
2 lžíce hnědý cukr
1 lžíce dijonská hořčice hrubozrnná
1 lžíce worcesterová omáčka
1 lžíce rýžový ocet
2 lžičky sůl

Dokonale šťavnaté plátky masa z tužšího kousku hovězího

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Londýnské hovězí se typicky připravuje z tužšího kousku masa – z horního šálu nebo flank steaku (pupek). Maso se dlouho marinuje, poté se opeče na grilu a na závěr se nakrájí na tenké plátky.

Sous-vide přípravou mu zajistíte dokonalou šťavnatost i bez dlouhého marinování, bude se totiž vařit v horké lázni v omáčce. Perfektního medium-rare dosáhnete nastavením času na sous-vide vařiči podle našeho receptu a nemusíte se o nic starat.

Číst
Jak zbavíte sáček vzduchu? Jednoduchá metoda, jak ho vyženete ven i bez vakuovačky!

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA MASA

Předehřejte si lázeň o teplotě 55.5 °C.
Osolte hovězí maso z obou stran a nechte 30 - 90 minut odpočinout při pokojové teplotě.

2
Hotovo

OMÁČKA

Rozmačkejte česnek a společně se všemi zbylými ingrediencemi ho smíchejte v misce v omáčku.

3
Hotovo

VAŘENÍ

Maso a omáčku vložte do vakuového nebo zipového sáčku, vakuujte nebo uzavřete pomocí metody vytlačení vzduchu vodou.
Vložte sáček do lázně a vařte po dobu 7 hodin.

4
Hotovo

DOKONČENÍ OMÁČKY

Po uvaření vytáhněte sáček z lázně a nechte ho 10 minut chladit v ledové lázni (1/2 led, 1/2 voda). Poté vyjměte maso a opatrně ho osušte poklepáním papírovými utěrkami.
Omáčku slijte do malého hrnce a vařte, až se zredukuje zhruba 3-4 minuty. Pokud bude omáčky méně než půl šálku, můžete přilít trochu hovězího vývaru.

5
Hotovo

OPEČENÍ MASA

Rozpalte nepřilnavou pánev nebo gril na vysokou teplotu a vložte celý kus masa. Maso můžete ještě předem osolit a opepřit. Opečte ho do tmavě hněda z každé strany max. 1 minutu.

6
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Londýnské hovězí nakrájejte na plátky a podávejte se sójovo-dijonskou omáčkou. Můžete posypat nasekanými čerstvými bylinkami.

Zdroj: https: wenthere8this.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

treska v polévce
předchozí
Treska v česnekovo-zázvorové nudlové polévce
kapustičky s miso a kešu
další
Kapustičky s miso máslem a kešu oříšky
treska v polévce
předchozí
Treska v česnekovo-zázvorové nudlové polévce
kapustičky s miso a kešu
další
Kapustičky s miso máslem a kešu oříšky

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here