Ingredience
- 1,6 kg voda
- 160 g sůl
- 80 g cukr
- 400 g losos
- podle potřeby olivový olej
- podle potřeby ledová voda
Recept
Přesný překlad francouzské fráze mi-cuit by zněl jako „napůl vařený“, ale to ani z části nedokáže vyjádřit, jak dekadentní provaření a texturu masa tímto způsobem dostanete. Kombinace tepelné úpravy a prosolení vám dá rybu, která chutná naprosto dokonale. Tady máte recept na mi-cuit lososa.
Postup
1 Hotovo 3 min |
Smícháme ingredience |
2 Hotovo 7 min (+ cca 4 hod) |
Připravíme nálev |
3 Hotovo 5 min |
Připravíme lososaZatímco se nálev chladí, z lososa za pomoci pinzety pečlivě vytaháme všechny velké kosti. |
4 Hotovo 45 min |
Naložíme lososa |
5 Hotovo 5 min |
Vyjmeme z nálevu |
6 Hotovo 5 min |
Sbalíme lososa |
7 Hotovo 60 min |
Vaříme |
8 Hotovo 5 min (+cca 4 hod) |
Zchladíme a dáme do ledničky |
9 Hotovo |
Servírujeme |