Ingredience
- 2 ks filety z lososa
- sůl
- pepř
- jarní cibulkanebo pažitka
-
KAPAROVÁ OMÁČKA
- 2 lžičky olivový olej
- 3 stroužky česnek
- 1 lžíce kapary
- 2 lžíce citronová šťáva
- 3 lžíce máslo
- 3 lžíce čerstvá petržel
- na dochucení sůl
- na dochucení pepř
Recept
Čas navíc, který zabere příprava ryb sous-vide, se rozhodně vyplatí. V horké lázni je vaření lososa k dokonalosti garantováno a kaparová omáčka s lehce nakyslou citrónovou příchutí mu nasadí korunu.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVAPředehřejte si lázeň o teplotě 52 °C. |
2 Hotovo |
VAŘÍME LOSOSA |
3 Hotovo |
VAŘÍME OMÁČKUZatímco se losos vaří, rozehřejte menší pánev s olejem. Přidejte namačkaný česnek a minutu restujte tak, aby se nespálil. Přidejte kapary a citrónovou šťávu a vařte další minutu. Odstraňte pánev z plamene a vmíchejte máslo a nasekanou petrželku, míchejte do hladka. Ochuťte solí a pepřem dle potřeby a odložte stranou. |
4 Hotovo |
DOKONČENÍ A SERVÍROVÁNÍ |