Background Image
  • Domů
  • Ryby
  • Losos s koriandrem, česnekem a limetkou

Losos s koriandrem, česnekem a limetkou

0 0
Losos s koriandrem, česnekem a limetkou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
5 - 6 ks filety z lososa cca 250 g/ks
2 lžíce olivový olej
4 lžíce med
2 lžíce limetková šťáva
4 lžíce koriandr čerstvý
2 lžíce čerstvá bazalka
5-6 stroužků česnek
sůl
pepř

Medium-rare losos a úžasná souhra chutí

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Pokud hledáte vcelku zdravé a zároveň bezlepkové jídlo, tento recept rozhodně dobře poslouží. Sous-vide vařením bude ryba skvěle šťavnatá a bylinky v sáčku ji skvěle dochutí. Jakmile bude jídlo v lázni, máte spoustu času na vymyšlení přílohy – doporučujeme třeba brokolici nebo brambory.

Číst
Co je sous vide?

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA

Předehřejte si lázeň o teplotě 49 °C.
V míse smíchejte med, limetkovou šťávu, nasekaný koriandr a bazalku a mačkaný česnek. Osušte filety a lehce osolte, opepřete a pokapejte olejem z obou stran.

2
Hotovo

VAŘENÍ

Filety polijte připravenou bylinkovou směsí a vložte do sous-vide sáčků. Do každého sáčku dejte 2-3 filety v jedné vrstvě a opět polijte směsí. Poté vakuujte.
Vložte sáčky do lázně a zatěžkejte nebo připněte. Vařte po dobu 50 minut, maximálně pak 1,5 hodiny.

3
Hotovo

PODÁVÁNÍ

V mezičase si připravte zeleninu na přílohu.
Po uvaření vytáhněte filety ze sáčku, dejte rovnou s přílohou na talíř a podávejte.

Zdroj: cookingwithrich.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

zeleninový vývar
předchozí
Zeleninový vývar
cuketový chlebíček
další
Cuketový chlebíček
zeleninový vývar
předchozí
Zeleninový vývar
cuketový chlebíček
další
Cuketový chlebíček

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here