Ingredience
- 4 ks filet z lososa
- 1 lžíce olivový olej
- z 1 citronu citronová kůra
- sůl
- pepř
- 1/4 šálku (60 ml) med
- 2 lžíce Dijonská hořčice
- 1 lžička Worcesterová omáčka
- 1 lžíce máslo
Recept
Taky můžete jíst lososa klidně obden? Zvlášť ten připravovaný sous-vide se nikdy nepřejí. Naštěstí je receptů habaděj a pokud máte rádi sladkou příchuť, zkuste toho glazovaného medem. Lepivý a lehce křupavý medový povrch a jako vždy měkkost a šťavnatost uvnitř. Se salátem a citrusovou zálivkou tvoří perfektní kombinaci.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA A VAŘENÍPředehřejte si lázeň na požadovanou teplotu. Pro lososa rare 47 °C, pro medium rare 52 °C, pro medium 60 °C. |
2 Hotovo |
GLAZOVÁNÍMezitím v malé misce smíchejte med s hořčicí, Worcesterovou omáčkou a rozpuštěným máslem. Dejte stranou. |
3 Hotovo |
PODÁVÁNÍ |