Recept
Sdílet
Vsadíme se, že nikoho z vás by nenapadlo dělat sušenky sous-vide vařičem. Jde to. Sice budou vypadat trochu jinak, než ty klasické pečené, ale jejich výroba je o dost zábavnější a jednodušší. Budou hodně máslové, měkoučké, výrazné chutí a jíst je můžete klidně i rovnou ze sklenice!
Postup
|
PŘÍPRAVA
Předehřejte si horkou lázeň o teplotě 90.6 °C.
Ve středně velké misce smíchejte mouku, pečící prášek a sůl. Dejte stranou.
|
|
HNĚTENÍ TĚSTA
V mixéru s metlou na těsto míchejte změklé máslo a cukr při střední rychlosti, dokud nevznikne lehké a nadýchané těsto (cca 3 - 5 min). Přidejte vejce a vanilku a pokračujte v hnětení další 3 minuty.
|
|
DOKONČENÍ TĚSTA
Odstraňte misku z mixéru a přisypte směs s moukou, opatrně vmíchejte. Poté vsypte čokoládové pecky a také lehce vmíchejte.
|
|
DO SKLENIC
Těsto rozdělte do připravených zavařovacích sklenic. Lehce namaštěnými prsty vmáčkněte těsto až ke dnu. Každá sklenice by měla být naplněná maximálně do poloviny. Na závěr vlhkou utěrkou otřete strany a vršky sklenic.
|
|
VAŘENÍ
Sklenice uzavřete víčky jen pomocí konečků prsty, aby nebyly příliš těsně zavřeny a mohl unikat vzduch. Vložte je do vodní lázně a nastavte časovač na 3 hodiny .
Po uplynutí času je vytáhněte z lázně, položte na podložku a opatrně odstraňte víčka. Nechte vychladit na pokojovou teplotu.
|
|
SERVÍROVÁNÍ
Někomu chutnají i horké rovnou ze sklenice, ale pokud chcete opravdové sušenky, ořízněte je po vychladnutí nožem dokola. Opatrně vyklopte na talíř a zhruba hodinu ještě nechte chladit v lednici.
Velmi ostrým nožem pak nakrájejte cca 0,6 mm tlusté plátky a podávejte.
Zdroj: anovaculinary.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"