Background Image

Mladé brambory s pečeným česnekem a rozmarýnem

1 0
Mladé brambory s pečeným česnekem a rozmarýnem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
12 ks brambory mladé
4 stroužky česnek
1 větvička rozmarýn čerstvý
60 g olivový olej
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř
podle potřeby čočka volitelná ingredience

Nejlepší brambory na světě.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegan
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Každý zkušenější kuchař nám dá za pravdu, že připravit dobré brambory je poměrně obtížný úkol. Díky metodě sous vide se vám ale už nikdy nestane, že brambory převaříte nebo nedovaříte. A ještě k tomu vám neunikne ani kousek živin. V tomto receptu vám představíme náš nejoblíbenější recept na sous vide brambory, snad si je zamilujete i vy.

Číst
Co je sous vide?

Postup

1
Hotovo

Připravíme vodní lázeň

Vodní lázeň předehřejeme na 90 °C.

2
Hotovo
15 min

Opečeme česnek a rozmarýn

Očistíme stroužky česneku.

Do pánve nalijeme olej. Přidáme stroužky česneku i rozmarýn. Pomalu zahříváme na průměrném plamenu. Čas od času zamícháme. Dáváme pozor, abychom česnek ani rozmarýn nespálili.

Po přibližně 10 minutách pečení sundáme z plamene a necháme zchladit.

3
Hotovo
5 min

Zabalíme všechny ingredience

Do sous vide sáčku dáme očištěné brambory a olej i se všemi ingrediencemi (česnek a rozmarýn). Zabalíme.

4
Hotovo
60 min

Vaříme

Sáček s bramborami vložíme do sous vide lázně a vaříme po dobu asi 1 hodiny.

5
Hotovo

Podáváme

Po uvaření brambory vyjmeme ze sáčku a necháme okapat. Okamžitě podáváme.

Tip: Brambory můžete podávat i jen s tatarskou omáčkou nebo Crème fraîche.

blank

Admin

Pomalé vaření metodou sous vide, je naší vášní :)

předchozí
Sous vide krabičková dieta jednoduše doma: Flank steak s čočkou a zelenými fazolemi
Dokonale jemná sous vide brokolice
další
Dokonale jemná sous vide brokolice
předchozí
Sous vide krabičková dieta jednoduše doma: Flank steak s čočkou a zelenými fazolemi
Dokonale jemná sous vide brokolice
další
Dokonale jemná sous vide brokolice

1 Comments Skrýt komentáře

Dobrý den, dají se brambory vařit také na 80 st? A jak dlouho, pokud ano? Chci je připravit zároveň s masem v jedné vodní lázni. Děkuji

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here