Ingredience
- 12 ks bramborymladé
- 4 stroužky česnek
- 1 větvička rozmarýnčerstvý
- 60 g olivový olej
- podle potřeby sůl
- podle potřeby pepř
- podle potřeby čočkavolitelná ingredience
Recept
Každý zkušenější kuchař nám dá za pravdu, že připravit dobré brambory je poměrně obtížný úkol. Díky metodě sous vide se vám ale už nikdy nestane, že brambory převaříte nebo nedovaříte. A ještě k tomu vám neunikne ani kousek živin. V tomto receptu vám představíme náš nejoblíbenější recept na sous vide brambory, snad si je zamilujete i vy.
Postup
1 Hotovo |
Připravíme vodní lázeň |
2 Hotovo 15 min |
Opečeme česnek a rozmarýnOčistíme stroužky česneku. Do pánve nalijeme olej. Přidáme stroužky česneku i rozmarýn. Pomalu zahříváme na průměrném plamenu. Čas od času zamícháme. Dáváme pozor, abychom česnek ani rozmarýn nespálili. Po přibližně 10 minutách pečení sundáme z plamene a necháme zchladit. |
3 Hotovo 5 min |
Zabalíme všechny ingredienceDo sous vide sáčku dáme očištěné brambory a olej i se všemi ingrediencemi (česnek a rozmarýn). Zabalíme. |
4 Hotovo 60 min |
VařímeSáček s bramborami vložíme do sous vide lázně a vaříme po dobu asi 1 hodiny. |
5 Hotovo |
Podáváme |
1 Comments Skrýt komentáře
Dobrý den, dají se brambory vařit také na 80 st? A jak dlouho, pokud ano? Chci je připravit zároveň s masem v jedné vodní lázni. Děkuji