Ingredience
- 400 g voda
- 400 g vinný ocet bílý
- 80 g cukr
- 20 g sůl
- 4 g černý pepřcelý
- 4 g koriandrsemínka, celá
- 3 ks cibulečervené, baby
- 10 ks cibulezelené
Recept
Nakládanou cibulku můžete podávat jako ozdobu k masu, nebo jako ingredienci pro přípravu dalších pokrmů včetně bramborového salátu. Jak si nakládanou cibulku připravit doma?
V tomto receptu se dozvíte nejpopulárnější způsob nakládání cibule. Naloženou cibuli můžete zavařit do sklenic, nebo vakuově zabalit a dát odležet do lednice. Pokud ji chcete použít tentýž den, nechte ji v nálevu alespoň 90 minut před užitím.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Připravíme nálev |
2 Hotovo 10 min |
Připravíme cibuli (nebo jinou zeleninu)Cibuli očistíme a rozčtvrtíme. Lístečky cibule dáme od sebe. Pokud mezi lístečky je bílá blanka, odstraníme ji. Tip: V tomto receptu používáme baby cibulky. Stejně dobře však lze použít klasické červené cibule. Zelené cibule očistíme a nakrájíme na osminy. Odstraníme bílou blanku mezi jednotlivými vrstvami. |
3 Hotovo 5 min |
Naložíme!Do kelímku vložíme lístečky červené cibule. Do dalšího kelímku vložíme lístečky zelené cibule. Do posledního kelímku pak vložíme cibulové výhonky. Všechny kelímky zalijeme připraveným nálevem. Naložené cibulky vakuově zabalíme, nebo je dáme odležet do lednice. Pokud naložené cibulky chceme použít tentýž den, necháme je v nálevu alespoň 90 minut. |