Ingredience
- 100 g voda
- 100 g ocet ze šampaňského
- 25 g cukr
- 7,5 g kopr
- 5 g sůl
- 120 g
Recept
Sehnat nakládané okurky s čerstvým koprem je v těchto dnech prakticky nemožné. A když už se vám to povede, tak je chuť okurek příliš intenzivní, nebo naopak mdlá, nehledě na přidané konzervanty a další látky, které jsou pro tělo nezdravé.
V tomto receptu vám prozradíme, jak si připravit nakládanou okurku s čerstvým koprem doma. Je to velmi jednoduché!
Postup
1 Hotovo 15 min |
Připravíme nálevSmícháme vodu, ocet ze šampaňského, cukr, kopr a sůl. Mixujeme, dokud se ve vodě dobře nerozpustí sůl a cukr. |
2 Hotovo 10 min |
Nakrájíme okurkuZ okurky odstraníme semínka. Nakrájíme ji na malé čtverečky o délce hrany asi 3 mm. |
3 Hotovo 90 min |
Naložíme do lákuOkurku dáme do nádoby a zalijeme připraveným lákem. Necháme odležet v lednici alespoň 90 minut. |
4 Hotovo 5 min |
Podáváme |