Ingredience
- 2 ks krůtí prsos kůží a kostí
- podle potřeby olivový olej
- podle potřeby bylinkynapříklad tymián, bazalka nebo šalvěj
- několik špetek sůl
- několik špetek cukr
- 2 - 3 lžíce máslo
Recept
Je docela možné, že když se mluví o krůtích prsíčkách, představíte si vysušený kus masa bez chuti. My vám díky metodě sous vide můžeme poradit, jak si krůtí prsíčka pro změnu připravit tak, aby byla šťavnatá a až nemožně dobrá. Je to jednoduché, tak poslouchejte.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Připravíme krůtí prsíčka |
2 Hotovo 5 min |
Maso vyjmeme a zabalímeMaso vyjmeme z pánve a necháme trochu zchladit. Společně s dalšími ingrediencemi (několik špetek soli a cukru plus bylinky a olej) vložíme do sous vide sáčku a vakuově zabalíme. Pohlídáme si, aby všechny ingredience byly ještě před vařením hezky promíchané. Tip: Sůl a cukr použijeme přibližně v poměru 5:2 (ve prospěch soli). |
3 Hotovo 8 - 24 h |
Vaříme |
4 Hotovo 5 min |
Vyjmeme a znovu opečeme |
5 Hotovo 5 min |
Okamžitě podáváme |
6 Comments Skrýt komentáře
Dobry den,je mozne maso po osmahnuti zavakuovat,dat do lednice a nasledne udelat az napr.za 1-2dny?
Dobrý den, ano to možné je. Taktéž můžete maso osmahnout, udělat, nechat vychladnout a dát do ledničky a například za dva dny ho vyndat a pouze dodělat na pánvičce.
Opravdu stačí jen 55 stupňů? V tabulce teplot je uváděno min. 63,5 stupňů.
Klidně vařte i dle všeobecné tabulky teplot, ale 55 stupňů při délce 24 hodin také stačí.
Dobrý deň, ja vidím na obrázku stehno s kosťou nie prsia.
Ano, vypadá to jako stehno, ale jedná se o prso s kostí a kůží 🙂