Ingredience
- 1/4 šálku ocet z bílého vína
- 1/4 šálku bílé víno
- 2 lžíce pelyněk estragončerstvý
- 1 lžíce jarní cibulka
- sůl
- černý pepř
- 4 ks žloutek
- 6 lžic máslo
Recept
Další z proslulých francouzských omáček, která je prostě klasikou. Dá se připravit složitější cestou, anebo jednoduše v horké lázni bez potřeby neustálého monitorování. Stačí smíchat, vařit, pak trošku rozšlehat a je hotovo.
Ta kyselost octu a sladkost estragonu perfektně spolupracují a tvoří skvělou polevu pro ryby, steaky nebo kuře. Neztratí se ale ani v sendviči s masem.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA OCTA |
2 Hotovo |
SCEDÍME OCET |
3 Hotovo |
MÍCHÁME OMÁČKU |
4 Hotovo |
VAŘÍME OMÁČKU |
5 Hotovo |
MIXUJEME OMÁČKU |
6 Hotovo |
PODÁVÁME |