Ingredience
- 12 ks kachní stehno
- 5 g sůl
- 75 ml chilli omáčka
- 30 ml sojová omáčka
- 15 ml hoisin omáčka
- 30 ml rýžový ocet
- 15 ml med
- 1 g zázvorčerstvý
- podle potřeby sezamová semínka
- podle potřeby pažitka
Recept
Když přijde na přípravu kachny, je i ten nejlepší lovec obvykle v koncích. S námi už ale problémy s přípravou tohoto exotického ptáka už mít nebudete.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Připravíme kachnu |
2 Hotovo 16 h |
Vaříme |
3 Hotovo 10 min |
Připravíme omáčkuJakmile je maso uvařené, začneme připravovat omáčku. Do malého hrnce vložíme thajskou chilli omáčku, sojovou omáčku, hoisin omáčku, ocet z rýžového vína, med a čerstvě nastrouhaný zázvor. Pečlivě rozmícháme. Hmotu zahříváme na mírném plameni a za stálého míchání vaříme asi 5-7 minut nebo dokud tekutina nezredukuje na hustší omáčku. |
4 Hotovo 10 - 20 min |
Dokončíme |
5 Hotovo 5 min |
PodávámeKachnu vyjmeme z trouby, posypeme sezamovými semínky a pažitkou a okamžitě podáváme například s Gold Yukon bramborami. |