Ingredience
- 10 ks kuřecí křidélka
- 3 ks paprička Aji Amarillo
- 1/2 bílá cibule
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce ocetbílý vinný
- podle potřeby olivový olej
- podle potřeby sůl
- podle potřeby pepř
Recept
Aji Amarillo (český název paprika křídlatá) je peruánský druh papričky, který se vyznačuje typickou kouřovou, ovocnou příchutí a pálivostí od 3000 do 100 000 Scovilleových jednotek pálivosti. Představíme vám, jak lze tuto papričku využít vůbec nejlépe.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Připravíme ingrediencePapričky zbavíme semínek a nakrájíme na jemno. Cibuli očistíme, rozkrojíme na polovinu a jednu její část nakrájíme na jemno. Česnek očistíme a nakrájíme na jemno. |
2 Hotovo 10 min |
Připravíme omáčkuNa pánev dáme lžíci oleje a zahřejeme na středním plamenu. Přidáme papričky, cibuli a česnek a lehce orestujeme. Obsah pánvičky přeložíme do mixéru, přidáme ocet, sůl, pepř a rozmixujeme na zcela hladkou hmotu. 2 lžíce omáčky si necháme na dokončení křidélek. |
3 Hotovo 5 min |
Připravíme křidélkaKřidélka zhusta posolíme a popepříme. Dáme do sáčku a přidáme omáčku. Vakuově zabalíme. Tip: Dbáme na to, aby omáčka na křidélkách byla rovnoměrně rozvrstvena. |
4 Hotovo 4 h |
Připravíme lázeň |
5 Hotovo 10 min |
DokončímeTěsně před dovařením křídel zahřejeme troubu na 200 °C. Křidélka vyjmeme ze sous vide sáčku a zbavíme veškerých tekutin. Vložíme na plech, na pečící papír a pokapeme zbylou omáčkou. Pečeme po dobu cca 10 minut. |
6 Hotovo |
Podáváme |