Ingredience
- 2 kg kuřecí křidélka
- 1 lahev pálivá omáčka na kuřeněkdy označovaná jako sweet and sour
- podle potřeby pepř
- podle potřeby sůl
- 15 ml sojová omáčka
Recept
Představujeme vám kuřecí křidélka, která jsou ideálním pokrmem na party, nebo ke sledování sportovních televizních přenosů s přáteli. Křidélka jsou příjemně pálivá a křehká a jejich příprava vám zabere jenom pár desítek minut.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Připravíme si omáčkuPálivou omáčku na kuře vylijeme do menší mističky. Přidáme cca 15 ml sojové omáčky a pečlivě zamícháme. |
2 Hotovo 8 h |
Naložíme kuřecí křidélkaKuřecí křidélka omyjeme a dáme do uzavíratelné krabičky. Osolíme a opepříme a pečlivě polijeme omáčkou na kuře tak, aby v ní byla naložená všechna křidélka. Dáme do ledničky a necháme odležet alespoň 8 hodin (nejlépe do druhého dne). |
3 Hotovo 5 min |
Připravíme na vařeníKřidélka vyndáme z krabičky a dáme do sous vide sáčku. Přidáme cca ¼ omáčky a vakuově zabalíme. Zbytek omáčky přelijeme do malého hrnce. |
4 Hotovo 4 h |
VařímeSous vide lázeň zahřejeme na 80 °C. Vložíme sáček s kuřecími křidélky a vaříme cca 4 hodiny. |
5 Hotovo |
Připravíme omáčkuMezi tím zbytek omáčky zahřejeme v hrnci na mírném plameni a redukujeme, dokud se omáčka patřičně nepotáhne (nebude zůstávat na zadní straně lžíce). Odstavíme. |
6 Hotovo 5 min |
Podáváme |
3 Comments Skrýt komentáře
A jste si jistý, ze se ještě stále jedná o sous vide?
Taky vyzkoušeno, skvělé. Jen je nutno vybrat správnou omáčku a nešetřit při nákupu. Náhražka ze supermarketů je spíš rajský kečup s čili. A na chuti je to poznat. Při použití osvědčených omáček výborné.
A to jsou které?