Background Image

Paté z kuřecích jater

0 0
Paté z kuřecích jater

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
VAŘENÍ JATER
450 g kuřecí játra
1,5 lžičky košer sůl
2 snítky čerstvý tymián
PŘÍPRAVA PATÉ
olivový olej
3/4 šálku máslo na kostky
1 lžíce máslo
2 ks šalaotka
3 stroužky česnek
1/4 šálku víno Marsala sladké nebo podobné
1/4 šálku brandy
1 lžička citrónová šťáva
1/2 lžičky košer sůl
1/2 lžičky mletý černý pepř
3 lžíce pistácie pražené
bagetky

Máte chuť na domácí paštiku?

Ingredience

  • VAŘENÍ JATER

Recept

Sdílet

Vyhlášené francouzské paté je považováno za luxusní jídlo z restaurace – to, jak ho podávají na opečené bagetce s marmeládou a exotickým ovocem vyvolává ten dojem. Pravdou ale je, že kuřecí paštika není komplikovaná na přípravu a jednoduše si ji uvaříte doma. Ideálně pěkně po francouzsku, takže sous-vide.

Sous-vide zajistí rovnoměrně provařená kuřecí jatýrka. Kdybychom je dělali na pánvi, byly by zvenčí well-done, zatímco střed by byl na úrovni medium.

Číst
Do čeho sous vide zabalit?

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA JATER A VAŘENÍ

Předehřejte si horkou lázeň o teplotě 68 °C.
Očistěte játra a rozdělte je na lalůčky. Osolte a vložte do vakuového sáčku, přidejte snítky tymiánu a vakuujte. Vařte po dobu 30 minut.

2
Hotovo

ZÁKLAD NA PATÉ

Zatímco se játra vaří, smíchejte v pánvi olivový olej a 1 lžíci másla, vařte na středním plameni, až začne máslo pěnit. Přidejte šalotku na jemno, česnek na plátky a sůl a opékejte, dokud šalotka nezhnědne (cca 5 minut).
Přidejte víno a brandy a povařte. Směs zredukujte na zhruba 1/3, pak začne mít sirupovitou texturu. Vypněte a nechte vychladnout, poté nalijte do mixéru (zatím nemixujte).

3
Hotovo

PŘÍPRAVA PATÉ

Uvařená játra vytáhněte ze sáčku, tymián vyhoďte a tekutinu vylijte. Nasypte do mixéru, přidejte pepř a citrónovou šťávu a promixujte. Přidejte máslo a dál mixujte do hladka, občas stěrkou setřete okraje. Přeceďte směs přes velice jemný cedník, ochutnejte a přidejte koření dle vaší chuti.

4
Hotovo

CHLAZENÍ PATÉ

Do pečící formy na biskupský chlebíček dejte potravinářskou folii, nalijte směs a opatrně protřepejte. Překryjte další fólií tak, aby byla blízko horního okraje paté a nedostalo se k němu moc vzduchu. Vychlaďte přes noc v lednici.

5
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Podávejte na opečené bagetce s cibulovou marmeládou a posypte praženými nasekanými pistáciemi.

Zdroj: cooklikeachefathome.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

vepřové medailonky ve slanině
předchozí
Vepřové medailonky ve slanině s hořčicovým výpekem
Vepřový tenderloin steak (vepřová panenka)
další
Vepřový tenderloin steak (vepřová panenka)
vepřové medailonky ve slanině
předchozí
Vepřové medailonky ve slanině s hořčicovým výpekem
Vepřový tenderloin steak (vepřová panenka)
další
Vepřový tenderloin steak (vepřová panenka)

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here