Ingredience
-
VAŘENÍ JATER
- 450 g kuřecí játra
- 1,5 lžičky košer sůl
- 2 snítky čerstvý tymián
- PŘÍPRAVA PATÉ
- olivový olej
- 3/4 šálku máslo na kostky
- 1 lžíce máslo
- 2 ks šalaotka
- 3 stroužky česnek
- 1/4 šálku víno Marsala sladkénebo podobné
- 1/4 šálku brandy
- 1 lžička citrónová šťáva
- 1/2 lžičky košer sůl
- 1/2 lžičky mletý černý pepř
- 3 lžíce pistáciepražené
- bagetky
Recept
Vyhlášené francouzské paté je považováno za luxusní jídlo z restaurace – to, jak ho podávají na opečené bagetce s marmeládou a exotickým ovocem vyvolává ten dojem. Pravdou ale je, že kuřecí paštika není komplikovaná na přípravu a jednoduše si ji uvaříte doma. Ideálně pěkně po francouzsku, takže sous-vide.
Sous-vide zajistí rovnoměrně provařená kuřecí jatýrka. Kdybychom je dělali na pánvi, byly by zvenčí well-done, zatímco střed by byl na úrovni medium.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA JATER A VAŘENÍ |
2 Hotovo |
ZÁKLAD NA PATÉZatímco se játra vaří, smíchejte v pánvi olivový olej a 1 lžíci másla, vařte na středním plameni, až začne máslo pěnit. Přidejte šalotku na jemno, česnek na plátky a sůl a opékejte, dokud šalotka nezhnědne (cca 5 minut). |
3 Hotovo |
PŘÍPRAVA PATÉ |
4 Hotovo |
CHLAZENÍ PATÉ |
5 Hotovo |
PODÁVÁNÍ |