Background Image

Pekanový koláč ve skleničce

0 0
Pekanový koláč ve skleničce

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 šálky pekanové ořechy
1 šálek javorový sirup
1 šálek hnědý cukr
1/2 šálku smetana tučná
1 lžíce melasa
4 lžíce máslo
1/2 lžičky sůl
6 ks žloutek větší
na zdobení šlehačka

Klasický americký pekanový koláč ve formě sous-vide dezertu ve skleničce

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Pekanový koláč z horké lázně nebude nikdy suchý a drobivý. Náplň je hedvábně jemná s kousky pekanových ořechů a sladká po javorovém sirupu. Pro fajnšmekry je třeba dozdobit čerstvě ušlehanou šlehačkou.

Číst
Pět způsobů, jak můžete dokončit svůj sous vide steak

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA

Nastavte si horkou lázeň na teplotu 90,6 °C.
Promažte si 8 kusů zavařovacích skleniček o objemu cca 420 ml olejem nebo máslem.
Rozpalte troubu na teplotu 176.7ºC.
Vysypte si pekanové ořechy na pečící papír a opékejte, až začnou vonět (cca 7-10 minut). Nechte vychladnout a nasekejte.

2
Hotovo

VAŘÍME NÁPLŇ

V mezičase smíchejte javorový sirup, cukr, smetanu a melasu v hrnci. Nad středním plamenem zahřívejte za občasného míchání cca 5 min, až se rozpustí cukr. Odstraňte z plamene a nechte 5 minut vychladnout.

3
Hotovo

DOKONČENÍ NÁPLNĚ

Rozšlehejte máslo a sůl do cukrového základu, až se rozpustí. Poté všlehejte žloutky do hladka. Vmíchejte nasekané ořechy.

4
Hotovo

DEZERT DO SKLENIC

Rozdělte náplň do připravených sklenic tak, aby nebyla žádná plná více, než do poloviny. Otřete strany a vršky sklenic vlhkou utěrkou.

5
Hotovo

VAŘENÍ DEZERTŮ

Na sklenice dejte těsnící gumičky a víčka a utěsněte prsty (ne příliš - je třeba, aby mohl unikat vzduch). Vložte sklenice do vodní lázně a nastavte časovač na 2 hodiny.

6
Hotovo

SERVÍROVÁNÍ

Po uplynutí času vytáhněte sklenice z lázně. Odstraňte opatrně vršky a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Podávejte s čerstvou šlehačkou.

Zdroj: recipes.anovaculinary.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

americké brambory sous-vide
předchozí
Americké brambory sous-vide
sous vide nádivka
další
Sváteční nádivka plná chuti
americké brambory sous-vide
předchozí
Americké brambory sous-vide
sous vide nádivka
další
Sváteční nádivka plná chuti

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here