Ingredience
- 680 g batáty
- 1/2 lžičky košer sůllze nahradit klasickou
- 1/4 lžičky černý pepř
- 1/2 lžíce olivový olej
- dle libosti čerstvá petržel
Recept
Narozdíl od vařených batát, tyto jsou připravované v horké lázni, takže veškeré chutě zůstanou uvnitř a nejsou vyvařené do vody. Navíc, přesnou teplotou dospějete k jejich dokonalosti, nemusíte je hlídat a máte víc volného času (tak jako vlastně se vším, co připravujete sous-vide!)
Batáty jsou zdravé, plné vlákniny, vitamínů a minerálů jako vápník a sodík. Jsou zdrojem beta-karotenu a silným antioxidantem, který zvyšuje imunitu.
Postup
1 Hotovo |
LÁZEŇPřipravíme si lázeň o teplotě 90ºC. |
2 Hotovo |
KRÁJENÍ BATÁTŮ |
3 Hotovo |
KOŘENÍME BATÁTY |
4 Hotovo |
BATÁTY DO LÁZNĚVložíme batáty do vakuového sáčku v jedné vrstvě. Pokud máme, použijeme vakuovačku, v opačném případě použijeme sáček na zip a pečlivě uzavřeme, aby v něm nebyl vzduch. Můžeme použít i více sáčků, aby byly batáty pouze v jedné vrstvě. Ujistíme se, že jsou kostky pod vodou, případně můžeme použít závaží. |
5 Hotovo |
DOKONČENÍ |