Ingredience
- 120 g bílé víno
- 15 g kapary
- 8 g olivový olej
- podle potřeby máslo
- 25 g citronová šťáva
- podle potřeby sůl
- podle potřeby černý pepř
- 8 g petržel
Recept
Většina z nás se s Piccata omáčkou prvně setkala na telecím nebo kuřecím steaku. Slaná máslová chuť a průhledná barva však dobře souzní i s rybami, zejména s lososem a jemnými bílými rybami.
Příprava už nemůže být jednodušší: V pánvi spojíme víno a kapary, vyvaříme, přidáme olivový olej, máslo, citronovou štávu a dochutíme solí a pepřem. Picatta pokrmy můžeme navrch vylepšit ještě čerstvými lístky petrželky, které vložíme do pánve.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Připravíme základ omáčky |
2 Hotovo 2 min |
Přidáme tuk, poté citronovou šťávu |
3 Hotovo 1 min |
OkořenímePodle chuti přidáme sůl a pepř. |
4 Hotovo 1 min |
Sundáme z ohně, přidáme lístečky petržele |
5 Hotovo 1 min |
ServírujemeZvadlé lístečky petržele přeneseme do vyhřáté mísy. Umístíme na ní opečenou rybu nebo jakékoliv další bílé maso (doporučujeme podávat s roládou z ryby). Přes maso přelijeme lžíci omáčky. Pokud je potřeba, opět okořeníme. Okamžitě podáváme. |