Ingredience
- celý skirt steak / hovězí oponkaočištěný
- 1/4 šálku sojová omáčka
- 1/8 šálku olivový olej
- 1/8 šálku worcesterová omáčka
- 1/8 šálku chilli omáčkanebo jiná pálivá
- 1/8 šálku hnědý cukr
- 1/8 šálku rýžový ocet
- 1/4 šálku dijonská hořčice
- z 1 citrónu citronová šťáva
- 4 stroužky mačkaný česnek
- vločky chillina dochucení
Recept
Skirt steak neboli hovězí oponka je víceúčelový kus masa skvělý na tacos, sendviče nebo prostě jen tak samostatně jako skvělý steak. Báječně chutná po přípravě sous-vide a opečení na pánvi nebo grilu – tak zůstane uvnitř šťavnatý a na povrchu bude křupavý. Pikantnost mu dodá skvělá marináda s dijonskou hořčicí a chilli.
Postup
1 Hotovo |
MARINOVÁNÍ MASAV míse smíchejte všechny ingredience, rozšlehejte metličkou a případně dokořeňte podle chuti. |
2 Hotovo |
VAŘENÍ |
3 Hotovo |
OPEČENÍ A PODÁVÁNÍ |