Ingredience
- 4 ks, každý cca 140 - 170 g platýs - filet
- košer sůl
- 2 lžíce máslonebo olivový olej
- bylinkydle výběru
- 2 lžičky rostlinný olej
- pepř
Recept
Platýs se, co se masa týče, nachází na pomyslné čáře mezi rybami s tuhým masem (jako je tuňák) a rybami s měkkým kouskovitým masem (jako například treska). Po jeho uvaření se rozpadá na masové vločky a je třeba trochu zručnosti, abyste se vyhnuli jejich ztvrdnutí nebo vysušení. A nebo zvolte jistotu – náš recept na platýse v horké lázni!
Při vaření platýse sous-vide můžete zvolit teplotu vaření podle vaší preference. Doba vaření zůstane stejná.
49°C: Křehké maso, lehce se začíná rozpadat
54.4°C: Velmi šťavnaté, křehké a rozpadající se
60°C: Pevnější, stále šťavnaté a rozpadající se
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA |
2 Hotovo |
PLATÝS DO SÁČKU |
3 Hotovo |
VAŘENÍ PLATÝSE |
4 Hotovo |
OPEČENÍOpatrně vytáhněte rybu ze sáčku za pomocí rukou a stěrky. Položte na papírové utěrky a další utěrkou otřete z vrchní strany. |
5 Hotovo |
SERVÍROVÁNÍ |